Bereikbaarheid & Verkeer

Paterswoldseweg weer open voor verkeer

De Paterswoldseweg is weer open voor al het verkeer. De weg zou oorspronkelijk donderdagavond om 22.00 uur weer vrijgegeven worden. De afgelopen week was de weg afgesloten omdat de wegwerkers grotere en kleine buispalen hebben ingetrild. Nadat deze waren ingetrild, zijn ze nog geheid.


Leestijd: 1 minuut

Paterswoldseweg weer open voor verkeer
Paterswoldseweg weer open voor verkeer

Het naheien van de grote buispalen, met een doorsnede van 120 centimeter, liep enige vertraging op. De grond bij de Paterswoldseweg bleek steviger dan gedacht. Hierdoor was er een zwaarder heiblok nodig. Door deze uitloop is men nog niet gestart met het intrillen van de damwanden. Die werkzaamheden starten begin volgende week.

Bij de Paterswoldseweg bouwt men een nieuw viaduct aan de zuidkant van het eerder gebouwde viaduct. In juni is met de bouw ervan begonnen. Eind juni en begin juli zijn een aantal funderingspalen ingeboord. Tussen 11 en 22 juli zijn stalen balken ingetrild. Daar komen panelen tussen. 

Daarna zijn er twee heistellingen opgebouwd tussen de noordzijde van het viaduct en het tijdelijke viaduct. Om deze heistellingen stabiel neer te kunnen zetten en de Paterswoldseweg niet te beschadigen, zijn deze op zand gezet. Daarna is men begonnen met het intrillen van de grote en kleine buispalen.

In augustus en september zijn de wegwerkers bezig met betonwerkzaamheden. In november kunnen zij de liggers gaan plaatsen. Dit zijn de horizontale delen van het viaduct.

Wanneer het nieuwe viaduct helemaal klaar is, gaat het verkeer richting Julianaplein hierover heen rijden. Dit gebeurt naar verwachting in 2023. Tot slot breken de wegwerkers de tijdelijke weg met het tijdelijke viaduct weer af.