Bereikbaarheid & Verkeer

Planning van intrillen damwandplanken Ring Zuid gewijzigd

Het intrillen van damwandplanken voor de zuidelijke ringweg loopt mogelijk een beetje vertraging op bij De Frontier. De werkzaamheden kunnen daar door omstandigheden niet worden uitgevoerd tussen 6 en 17 juli.


Leestijd: 2 minuten

Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat
Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat

Aannemerscombinatie Herepoort werkt de komende weken aan het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip waarin de nieuwe zuidelijke ringweg wordt gebouwd. Op dit moment is 85 procent van die werkzaamheden voltooid. 

Uitgesteld: De Frontier
Tussen 6 en 17 juli zou Herepoort bij De Frontier (Verlengde Meeuwerderweg/Verlengde Lodewijkstraat) nog één tussenwand, het sluitstuk van de zuidwand en een klein deel van de noordelijke damwand intrillen. De damwandplanken liggen echter dichtbij een leiding. Om veilig te trillen, moet de waterdruk worden verlaagd. “Helaas is gebleken dat dit niet in de geplande periode kan worden gedaan, vanwege werkzaamheden aan leidingen elders. Op dit moment is er nog geen nieuwe datum bekend voor het intrillen bij De Frontier”, aldus Aanpak Ring Zuid. 

Oude Winschoterdiep
De werkzaamheden bij het Oude Winschoterdiep vinden plaats van 27 juni tot 18 juli. Aanvankelijk zou men daar op 23 juni al beginnen. Bij het Winschoterdiep stuitte Herepoort op oude betonnen delen en kades van het oude Winschoterdiep. Nu die zijn gesloopt, kan er getrild worden. Aanpak Ring Zuid: “In juni en juli trillen we één tussenwand in en een deel van de noordelijke en zuidelijke damwand. Één tussenwand aan de oostkant van de bouwkuip trillen we op een later moment in.”

De planning voor het aanleggen van een tijdelijk fiets- en voetpad ten oosten van de bouwkuip is gewijzigd, waardoor het werk aan deze tussenwand pas later kan worden uitgevoerd. De aannemer werkt op werkdagen van 07.00 uur tot 17.00 uur en ook vier keer op een zaterdag. De reden hiervoor is dat vanwege de veiligheid bij het intrillen van de noordelijke damwand een rijstrook op de zuidelijke ringweg moet worden afgesloten. Dat mag alleen op zaterdag. Die werkzaamheden vinden plaats op zaterdag 27 juni, zaterdag 4 juli, zaterdag 11 juli en, indien nodig, ook op zaterdag 18 juli.

Hinder
Het intrillen van de damwanplanken veroorzaakt hinder van geluid en trillingen. Iedereen met klachten of schade kan zich melden bij het Loket Damwand via telefoon (050) 210 01 45. Het Loket Damwand is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur.