Bereikbaarheid & Verkeer

Private lease erg populair op het moment

Bij de aankoop van een nieuwe wagen kan het interessant zijn om gebruik te maken van private lease. We zien de laatste tijd dan ook een opmars van private lease ten opzichte van een lening bij een kredietmaatschappij. Bij private lease wordt de wagen gekocht door een leasemaatschappij, deze verhuurt het voertuig vervolgens aan de afnemer. Bij een traditionele lening (financiering) koopt de afnemer zelf het voertuig en wordt uiteindelijk, na afbetaling, de eigenaar van het voertuig.


Leestijd: 1 minuut

Private lease erg populair op het moment
Private lease erg populair op het moment

De voordelen van private lease zijn interessant, vooral voor jonge bestuurders. Er is immers geen startkapitaal nodig om het voertuig aan te schaffen. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het voertuig, onderhoud, wegenbelasting en de verzekering. Het komt er eigenlijk op neer dat je naast dit vaste maandbedrag alleen nog brandstof dient te kopen. Je komt met private lease dus niet voor onverwachte kosten te staan, je weet eigenlijk altijd waar je aan toe bent door het vaste maandbedrag.

De leasemaatschappijen hebben vaak goede deals met autoverkopers, hierdoor kunnen ze voertuigen tegen een gunstig tarief inkopen en  verhuren. Het is vaak dan ook voordeliger om een auto te leasen dan een auto te kopen.

De meeste mensen vinden het een nadeel dat je geen eigenaar wordt van het voertuig. Bij een contract van bijvoorbeeld 60 maanden zal het voertuig aan het einde van het termijn weer retour moeten naar de leasemaatschappij. Je kunt het voertuig dus niet verkopen na 5 jaar om zo toch nog de restwaarde te krijgen.

Veel mensen willen echter na een aantal jaar een nieuwe wagen. Mocht je dus bijvoorbeeld elke 5 jaar een nieuw voertuig willen, dan is leasen zeker een optie om te overwegen, de kans is namelijk groot dat je met private lease goedkoper uit bent. Je kunt eventueel op Mijnprivatelease.com terecht voor het bekijken van alle private lease aanbiedingen in één oogopslag.