Bereikbaarheid & Verkeer

Reuzenrad aan de Ring brengt ruim 25.000 euro op voor Beatrix Kinderziekenhuis

Reuzenrad aan de Ring heeft 25.792 euro opgeleverd voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Dit eindbedrag is het totaal van de verkochte tickets en de vrijwillige donaties.


Leestijd: 1 minuut

Reuzenrad aan de Ring brengt ruim 25.000 euro op voor Beatrix Kinderziekenhuis
Reuzenrad aan de Ring brengt ruim 25.000 euro op voor Beatrix Kinderziekenhuis

Het reuzenrad stond eind vorig jaar opgesteld op een bouwterrein aan de Brailleweg. Bezoekers konden voor 2 euro een ritje maken. In het reuzenrad hadden zij een goed zich op de bouwwerkzaamheden bij het Julianaplein én een mooi uitzicht over de stad. Al konden slechte weersomstandigheden zoals mist en regen soms wat roet in het eten gooien. Ook moest het reuzenrad een keer korte tijd worden stilgelegd vanwege de harde wind. Omwonenden van de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg hadden een vrijkaartje ontvangen. Ook klanten van de Voedselbank, stichting Lutje Geluk en enkele scholen kregen een vrijkaart aangeboden.

Ziekenhuis als ‘thuis’
Beatrix Kinderziekenhuis geeft aan blij te zijn met de gift. Niet voor iedereen is het namelijk vanzelfsprekend om ’s ochtends gezond op te staan, of de kinderen naar school te brengen, of met vriendjes en vriendinnetjes buiten te spelen. De kinderen die in het Beatrix Kinderziekenhuis komen, weten daar alles van. Net als hun ouders. Het Beatrix Kinderziekenhuis kan wel wat hulp en bijdragen gebruiken om het verblijf van zowel kinderen als ouders zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kan zelfs een ziekenhuis af en toe als ‘thuis’ voelen. Later dit jaar laat het kinderziekenhuis weten waaraan de opbrengst van Reuzenrad aan de Ring wordt besteed.

Afbeeldingen: Aanpak Ring Zuid