Bereikbaarheid & Verkeer

Let op: Ring Zuid dit weekend weer dicht voor verkeer richting Drachten en Assen (VIDEO)

Een deel van de zuidelijke ringweg is dit weekend opnieuw dicht voor het verkeer richting Assen en Drachten. De stremming is tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg. Hetzelfde traject was afgelopen weekend ook al afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Europaweg in één richting dicht bij Ring Zuid
Europaweg in één richting dicht bij Ring Zuid

Omleiding

Dit weekend en komend weekend is de weg dicht richting Drachten en Assen. Het verkeer wordt dan omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Wanneer de weg dicht is richting Hoogezand, kan dat verkeer omrijden via de Europaweg.

De zuidelijke ringweg is dicht tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne
De zuidelijke ringweg is dicht tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne

Reserveweekenden

Naast de genoemde weekendafsluitingen, zijn er ook reserveweekenden ingepland voor het geval de werkzaamheden niet op tijd afgerond kunnen worden. Het weekend van vrijdag 12 februari tot maandag 15 februari geldt als reserveweekend voor het afsluiten van de zuidelijke ringweg richting Drachten en Assen. Het weekend van vrijdag 26 tot maandag 1 maart is als reserve ingepland voor de rijbaan richting Hoogezand.

Werkzaamheden

De zuidelijke ringweg wordt deze weekenden afgesloten omdat de rijbanen van de zuidelijke ringweg hier worden verlegd. Tussen het Europaplein en de Bornholmstraat schuiven de rijbanen tijdelijk iets op naar het noorden. Door de rijbanen te verleggen ontstaat ruimte voor de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg. Tussen de Bornholmstraat en de Euvelgunnerbrug schuiven de noordelijke rijbanen op richting de middenberm. Hierdoor ontstaat bij de Bornholmstraat/Osloweg voldoende veilige werkruimte voor de verbreding van de zuidelijke ringweg.

Header: luchtfoto Rijkswaterstaat (via Aanpak Ring Zuid)