Bereikbaarheid & Verkeer

Ringweg waarschijnlijk weer open op 9 mei

Het werk aan de ringweg in Groningen ligt op schema. Volgens Bert Kramer van aannemer Combinatie Herepoort gaat de weg op 9 mei weer open, omdat het weer goed meewerkt. Dat schrijft RTV Noord.


Leestijd: 1 minuut

Ring Zuid dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg
Ring Zuid dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg

Tot het zover is, moet er nog wel een en ander gebeuren. Zowel bij het tijdelijke Julianaplein als bij het oostelijke deel van de zuidelijke ringweg zijn nog werkzaamheden, zoals asfalteren en het storten van beton. 

Bij de ringweg wordt een zogenaamde barrier op zijn plaats gelegd. Die fungeert straks als een van de grootste plantenbakken van de provincie Groningen. De barrier scheidt de beide rijrichtingen van elkaar en staat vanaf de zomer vol met rozenstruiken. Geen oude stalen vangrails meer, dus. 

Ook het werk aan het Julianaplein en de Papiermolentunnel vordert gestaag, volgens Bert Kramer. “We hebben ook daar veel voordeel van het weer. Er wordt veel grond verzet en in de grond maken we constructies voor de nieuwe weg die daar straks langs komt. De weg over de tunnel moet nog wel opnieuw worden aangelegd, maar over anderhalve week is het tijdelijke plein klaar. Op maandagochtend 9 mei kunnen mensen daar weer overheen rijden.”

Van echte tegenvallers is volgens hem geen sprake. “Al komen we wel dingen tegen die we niet hadden verwacht. Zo was het Beneluxviaduct kwalitatief slechter dan we hadden gedacht. Dus daar moeten we nieuwe betonlagen op aanleggen.”

Om die reden is er in de afgelopen weken ook aan het oostelijke deel van de ringweg gewerkt. Dat gebeurt komende zomer weer, want vanaf 11 juli is de ringweg opnieuw zes weken dicht. Die tijd wordt benut om het werk grotendeels af te ronden. Alleen de Euvelgunnebrug moet dan nog vervangen worden, maar dat kan pas in de zomer van 2023.