Bereikbaarheid & Verkeer

Sloop betonrand viaduct Vrijheidsplein geeft overlast in de nacht

In de nacht van woensdag op donderdag wordt er, evenals afgelopen nacht, gewerkt aan het viaduct bij het Vrijheidsplein. Het viaduct wordt gedeeltelijk gesloopt, gerenoveerd en verbreed. Het werk gebeurt grotendeels overdag, maar dus ook twee keer ’s nachts. Vrijdag is de reservenacht.


Leestijd: 1 minuut

Oprit richting Vrijheidsplein Groningen afgesloten vanaf maandag 9 januari
Oprit richting Vrijheidsplein Groningen afgesloten vanaf maandag 9 januari

De nachtwerkzaamheden zijn nodig voor de delen van het viaduct direct bij en boven het verkeer. Er kan alleen worden gewerkt als het verkeer is stilgelegd. Werken in de navcht gebeurt van 22.00 uur tot de volgende ochtend om 06.00 uur.

Overlast omwonenden

De werkzaamheden rondom het Vrijheidsplein veroorzaken hinder op het gebied van geluid en trillingen. Direct omwonenden hebben hierover in september een brief ontvangen.

Verkeershinder

In de nacht van woensdag op donderdag wordt er gewerkt aan de oostzijde van het viaduct. Die nacht is het niet mogelijk vanuit Hoogkerk/Drachten onder het viaduct door naar de westelijke ringweg te gaan. Het verkeer wordt vanaf de afrit Groningen-West omgeleid via het Vrijheidsplein, de oprit naar het Julianaplein, de A28 richting Assen, afrit Groningen Zuid, op de Van Ketwich Verschuurlaan linksaf onder de A28 door, oprit Groningen Zuid terug richting Julianaplein, linksaf richting Drachten, afrit 36 naar westelijke ringweg.

De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

Bekijk de werkzaamheden via de webcam Vrijheidsplein.