Bereikbaarheid & Verkeer

Verdubbeling N33 tussen Zuidbroek en Assen: jaar eerder klaar dan gepland; in mei twee keer afsluitingen

Niet alleen in de stad Groningen wordt hard gewerkt aan de verbetering van de bereikbaarheid, ook in de provincies Groningen en Drenthe. Een van de grootste werkzaamheden betreft daar momenteel de verdubbeling van de N33, tussen Zuidbroek en Assen. Dat is een zeer belangrijk project waardoor grote delen van Groningen een betere aansluiting krijgen met de Randstad, via Assen. Het goede nieuws is dat deze klus volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat maar liefst een jaar eerder klaar is dan gepland (!). Maar in mei zijn er wel twee afsluitingen, wat tot enige hinder kan leiden. (Foto: het nieuwe klaverblad bij Zuidbroek in aanleg).


Leestijd: 2 minuten

Provincie wil nu echt vaart maken met verdubbeling N33
Provincie wil nu echt vaart maken met verdubbeling N33

De N33 tussen Assen en Zuidbroek wordt verdubbeld om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren. Daarnaast levert een verdubbelde N33 een bijdrage aan de economische ontwikkeling van de regio. Inmiddels wordt er over de hele veertig kilometer gewerkt.

Door een extra versnelling van de werkzaamheden aan de N33 tussen Assen en Zuidbroek kan het verkeer al voor de bouwvak over de verdubbelde N33 rijden. Hiervoor is het nodig om in mei twee keer een deel van de N33 voor negen dagen af te sluiten. Dit levert voor een korte periode extra hinder op voor weggebruikers, maar zorgt ervoor

dat de verdubbelde, veilige N33 bijna een jaar eerder open is dan oorspronkelijk gepland.

De winst zit zowel in tijd als in kwaliteit. Door de negendaagse afsluitingen kan de laatste asfaltdeklaag (ZOAB) in één keer naadloos worden aangebracht. Hierdoor wordt de levensduur van het asfalt verlengd. Bovendien is de productie en het aanbrengen van het asfalt op deze manier veel efficiënter te organiseren en kan er beter ingespeeld worden op slecht weer.

De negendaagse afsluitingen hebben ook als voordeel dat er minder weekendafsluitingen nodig zijn en dat het werk minder overlapt met wegwerkzaamheden van andere overheden in de regio.

Negendaagse afsluiting Gieten – Assen (één richting):

Van vrijdag 2 mei 19.00 uur tot maandag 12 mei 06.00 uur wordt er gewerkt op het wegdeel Assen – Gieten. Tijdens de twee weekenden is de N33 afgesloten in beide richtingen. Op werkdagen is de N33 eenzijdig afgeslotennvan Gieten naar Assen. Verkeer kan dus doordeweeks wel van Assen naar Gieten en ook van en naar de A28 vanuit Assen .

Het is niet mogelijk om het verkeer in beide richtingen op één rijbaan te laten rijden in verband met de op- en afritten

en de nieuwe belijning op de weg, die is ningericht op de eindsituatie.

Op 5 mei is de knoop Assen richting Groningen wel open voor verkeer in verband met het Bevrijdingsfestival.

Gieten – Veendam

Van vrijdag 16 mei 19.00 uur tot maandag 26 mei 06.00 uur wordt erngewerkt op het wegdeel tussen de N34 Gieten en de N366 Veendam. Gedurende deze periode is dit wegdeel in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

Werkzaamheden

Meer informatie:  www.vanAnaarBeter.nl  of bel 0800-8002 (gratis).