Bereikbaarheid & Verkeer

Vondellaan door naar fase 2

De Vondellaan wordt definitief ingericht. Vanaf 14 augustus tot 18 september wordt er ook gewerkt aan de rotonde Vondellaan en Van Iddekingeweg. De rotonde is daarom dicht voor alle verkeer.


Leestijd: 2 minuten

Impressie | Aanpak Ring Zuid
Impressie | Aanpak Ring Zuid

Op de Vondellaan wordt al gewerkt tussen de Brailleweg en de rotonde. Het asfalt is weg gevreesd en is de grond afgegraven. Vanaf 14 augustus 7 uur tot 18 september 19 uur wordt er aan de weg gewerkt tussen de Brailleweg en de rotonde bij de Van Iddekingeweg (de blauwe lijn in de afbeelding).

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

Wat wordt er gedaan?

Vanaf 14 augustus wordt er gewerkt op de rotonde. Het asfalt wordt weg gefreesd en er wordt gewerkt aan de riolering. Vervolgens wordt er een nieuwe laag zand aangebracht. Deze worden aan getrild met een wals. Daarna komt er een nieuwe puinfundering bovenop en als laatste is het tijd voor nieuw asfalt.

Wat merk je ervan?

De Vondellaan is tijdens deze werkzaamheden gesloten vanaf de Brailleweg tot en met de rotonde bij de Van Iddekingeweg. Door de graafwerkzaamheden kan er bij droog weer hinder ontstaan door (stuif)zand.

Bereikbaarheid

Het doel is om het voetpad op de rotonde bij de Van Iddekingeweg zo lang mogelijk open te houden. Als dat niet mogelijk is, kun je het pad achter de Vondelflat gebruiken. Let op: de bus volgt in deze periode een andere route. Hij gaat via de Brailleweg over de A28 en de Ketwich Verschuurlaan, maar rijdt niet in Wijert-Noord. Controleer dus voor vertrekt even je route.

Toekomstige situatie

De Vondellaan in de wijk De Wijert heeft door het project Aanpak Ring Zuid een eigen aansluiting op de zuidelijke ringweg gekregen. Deze directe verbinding gaat zorgen voor extra verkeer op de Vondellaan. Om de toename van het verkeer goed en veilig in te passen, wordt de weg anders ingericht. Zo krijgen fietsers bijvoorbeeld een eigen rijstrook en wordt ervoor gezorgd dat de weg veilig blijft voor weggebruikers en aanwonenden.

Meer over de Vondellaan lees je op de deelprojectpagina Herinrichting Vondellaan van Aanpak Ring Zuid.