Bereikbaarheid & Verkeer

Vrijdag mega-operatie bij spoordek De Frontier: betonstort van 2100 kuub

Morgen, vrijdag, staat er een mega-operatie gepland: er wordt dan maar liefst 2100 kuub beton, oftewel 2,1 miljoen liter, gestort voor de aanleg van de nieuwe Ring Zuid.


Leestijd: 1 minuut

Vrijdag mega-operatie bij spoordek De Frontier: betonstort van 2100 kuub
Vrijdag mega-operatie bij spoordek De Frontier: betonstort van 2100 kuub

Het gaat om beton voor het spoordek dat gebouwd wordt bij appartementencomplex De Frontier aan de Verlengde Meeuwerderweg. Dit is een mega-operatie, zo zegt Aanpak Ring Zuid. De verwachting is dan ook dat er zestien uur lang beton moet worden gestort. Het gaat om de grootste betonstort tot nu in het project Aanpak Ring Zuid.

Het spoordek is het deel van de verdiepte ligging waar in de toekomst de treinen overheen rijden. Die kan niet op de plek van het spoor gebouwd worden, want dan zou het treinverkeer langdurig moeten worden stilgelegd. Daarom is de bouw van het spoordek vlak naast het spoor, in de bouwkuip van de verdiepte ligging. Als het spoordek klaar is, wordt het op zijn plek onder het spoor gereden. Dat gebeurt in mei. Het hele dek weegt dan 6.000 ton, dus zes miljoen kilo.

Voor het spoordek zijn de bekisting en de stalen wapening nu klaar. De bekisting wordt opgevuld met beton, dat wordt aangevoerd via betonwagens. Eén betonwagen transporteert 10 kuub. Voor deze betonstort zijn dus 210 betonwagens nodig. De betonwagens worden door twee betonpompen gelost. Het bouwverkeer maakt deze dag gebruik van de toegestane bouwroute via het Europapark.

De werkzaamheden gaan om 7.00 uur van start en duren naar verwachting zeker tot 23.00 uur.

De werkzaamheden zijn te volgen via een webcam.