Bereikbaarheid & Verkeer

Werkzaamheden na treinongeval bij Hooghalen lopen uit; maandag nog geen treinen tussen Assen en Hoogeveen

De werkzaamheden aan het spoor bij Hooghalen na een treinongeval op vrijdag lopen uit. Er rijden daardoor maandag nog geen treinen tussen Assen en Beilen.


Leestijd: 1 minuut

Grote vertragingen in Noord-Nederlands treinverkeer door systeemstoring ProRail
Grote vertragingen in Noord-Nederlands treinverkeer door systeemstoring ProRail

Vrijdagmiddag botste een trein op een kieper die achter een tractor hing. Die aanhanger zat vol met puin en zand. De trein ontspoorde en kwam pas na een paar honderd meter tot stilstand. Bij het ongeval overleed de machinist van de trein. Van de 52 passagiers raakten er twee gewond. 

Het ongeval zorgde voor veel schade aan het spoor. Het treinverkeer tussen Assen en Hoogeveen werd meteen gestremd. Spoorbeheerder ProRail probeerde het spoor en de bovenleiding zo snel mogelijk te repareren, maar dat verloopt minder voorspoedig dan gedacht. Vooral de reparatie van de bovenleiding leverde problemen op.

Maandag vanaf 16.00 uur klaar
ProRail verwacht dat de treinen vrijdag vanaf 16.00 uur weer kunnen rijden. Tot die tijd rijden er bussen in plaats van treinen. Tussen Assen en Beilen rijdt er een stopbus en tussen Assen en Hoogeveen rijdt er een snelbus. 

De reizigers moeten tussen Groningen en Assen ook met de bus rijden. Dat is vanwege aangekondigde werkzaamheden aan het spoor, die nog tot 3 juni duren.