Bereikbaarheid & Verkeer

Westzijde botrotonde bij Laan Corpus den Hoorn nog tot en met 28 mei dicht

De westzijde van de botrotonde bij de Laan Corpus den Hoorn is van maandag 17 mei 06.00 uur tot vrijdag 28 mei 20.00 uur afgesloten voor autoverkeer richting de Laan Corpus den Hoorn. Het verkeer wordt omgeleid via de rotondes bij Hoogkerk.


Leestijd: 1 minuut

Bestuurder rijdt 67 kilometer per uur te hard op zuidelijke ringweg
Bestuurder rijdt 67 kilometer per uur te hard op zuidelijke ringweg

Autoverkeer vanaf de westelijke ringweg of vanaf het Julianaplein kan dus niet gebruikmaken van de rotonde om richting Laan Corpus den Hoorn, bijvoorbeeld naar het Martini Ziekenhuis, te rijden. De rotonde is wel open voor verkeer van of naar Drachten.

Omleiding
Autoverkeer vanaf de westelijke ringweg en het Julianaplein rijdt verder over de N7 richting Hoogkerk en gaat daar via de rotondes terug de N7 op om vervolgens afrit 36 Groningen-West richting Laan Corpus den Hoorn te nemen.

De omleidingsroute loopt via de rotondes bij Hoogkerk.
De omleidingsroute loopt via de rotondes bij Hoogkerk.

Fietsers
Het autoverkeer wordt omgeleid, zodat fietsers over de rijbaan van de rotonde kunnen fietsen en geen lange omleidingsroute hoeven te volgen. 

De afsluiting is nodig omdat Combinatie Herepoort ankers gaat boren in de damwanden die aan de westzijde van de rotonde staan. Lees hier meer over de aanpassingen die er in dit gebied gaan plaats vinden.