Economie

Partnerbijdrage

10 Redenen om voor een kurkvloer te kiezen

Kurk is een prachtig natuurproduct met een verscheidenheid aan toepassingen. Iedereen kent natuurlijk de kurk op een fles wijn of champagne, maar het wordt ook gebruikt voor prikborden, tassen en bijvoorbeeld vloeren. Waarom is kurk zo’n fijn materiaal voor op de vloer? Wij geven je 10 redenen waarom een vloer van kurk een goede keuze is.


Leestijd: 3 minuten

10 Redenen om voor een kurkvloer te kiezen
10 Redenen om voor een kurkvloer te kiezen
  1. Sterk

Vloeren van bijvoorbeeld Kurk24 worden voorzien van extra ondersteunende en beschermende elementen waardoor de levensduur wordt verhoogd. Daarmee heb je een comfortabele een duurzame ondergrond voor in je woning. Kurkvloeren bestaan uit panelen en elk vloerpaneel is samengesteld uit meerdere lagen van verschillende materialen waardoor het een verbeterde dimensionele stabiliteit heeft.

  1. Waterbestendig

Vloeren van kurk zijn warm, zacht en zeer duurzaam. Kurk is van nature al waterbestendig, dus kun je het ook voor de keuken en zelfs de badkamer gebruiken.

  1. Warm

Wanneer je vloer met kurk is bedekt, voelt dat heerlijk warm aan onder je voeten. Kinderen kunnen comfortabel op de vloer spelen zonder het koud te krijgen.

  1. Geluidsisolerend

Een ander groot voordeel van kurk is dat het geluidsisolerend is. Daarmee is het zeer geschikt om te gebruiken in een situatie waar snel sprake is van geluidsoverlast, zoals in een flatwoning. Het is dus zeker fijn als je benedenburen hebt die last hebben van het geluid van jouw kinderen, hakken of huisdieren. Zo heb je niet steeds het gevoel op ‘eieren’ te moeten lopen.

  1. Zacht

Kurk heeft de eigenschap licht verend te zijn. Dit is uiteraard erg fijn wanneer er kleine kinderen in huis wonen. Als zij vallen, zullen ze zich minder snel bezeren. Maar het is ook erg prettig voor ouderen en mensen met gewrichtsproblemen. Doordat de vloer de impact van elke stap opvangt, is het veel minder belastend voor je spieren en gewrichten. Daarmee biedt het mensen met reumatische klachten aanzienlijke verlichting.

  1. Gezond

Aangezien kurk 100% natuurlijk is, is er geen schadelijke uitstoot in de woonruimte. Daarbij absorbeert het geen stof en stofmijt, waardoor het zeer geschikt is voor mensen met allergieën en astma.

  1. Brandvertragend

Daar waar andere soorten vloerbedekking vaak brandgevoelig zijn, is kurk juist brandvertragend en het verhoogt dus de veiligheid van een woning. Dat is een prettige gedachte!

  1. Onderhoudsarm

Kurk is antistatisch en trekt daardoor minder stof aan. Bovendien is het heel gemakkelijk schoon te houden. Het is al voldoende om af en toe te vegen en/of stofzuigen. Dit gaat ook gemakkelijk en snel omdat het vuil niet hecht aan het oppervlak van de vloer.

  1. Veel keuze

Bij kurk denk je misschien meteen aan zo’n bruin prikbord. Maar voor een kurken vloer zijn er veel meer mogelijkheden. Door de moderne technologie heb je de keuze uit een traditionele stijl en de natuurlijke kleur, of andere texturen en patronen. Daarbij kun je kiezen voor een uniforme look, of juist voor een paneelstijl, als een soort tegels. Daarbij is er ook een scala aan tinten, van romig beige tot donkerbruin in hout-, natuursteen- of betonlook. Door de gebruikte, moderne printtechniek met een hoge resolutie en een beschermende coating zijn de mogelijkheden feitelijk eindeloos.

Plakken of klikken

De ontwikkelingen op het gebied van kurkvloeren blijft uiteraard niet stilstaan. Tegenwoordig heb je de keuze uit 2 legsysteem. Er zijn namelijk kurk plakvloeren en vloeren met een kliksysteem. Daarnaast bestaan er kurk ondervloeren en pvc vloeren met een onderlaag van kurk: een logische keuze, gezien de thermische en akoestische isolerende eigenschappen van het materiaal.

Je ziet dus dat een kurken vloer vele voordelen heeft. Het is misschien wat duurder in de aanschaf dan populaire vloersoorten, zoals laminaat en pvc, maar daarentegen krijg je er heel veel voor terug. Door te kiezen voor een goede kwaliteit van een erkende leverancier weet je bovendien dat je er jarenlang profijt van zal hebben!