Economie

Deskundig advies nodig? Nieuwe subsidie vergoedt tot 50 procent van inhuurkosten

Voor ondernemers: heb je behoefte aan deskundige hulp bij verdere groei en professionalisering van je winkel of bedrijf? Goed nieuws: er is een nieuwe subsidieregeling waarmee je 50 procent van de inhuurkosten van een deskundige vergoed kunt krijgen. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant (GROC).


Leestijd: 1 minuut

Waarvoor kun je subsidie krijgen?


Er zijn verschillende zaken waarvoor je subsidie kunt krijgen. Allereerst: het opstellen van een adviesplan door een externe deskundige. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het opstellen van een plan voor verbetering van het werkproces, een marketing & salesplan of een beleids- of financieringsplan.

Ook voor het inkopen van nieuwe producten, processen en diensten bij een externe leverancier, met als doel het digitaliseren van de bedrijfsvoering en/of het ondersteunen van nieuwe verdienmodellen, kun je een bijdrage krijgen.

De subsidie is ook aan te vragen voor het laten uitvoeren van een cybersecurityscan door een externe deskundige. Dit met als doel om je digitale weerbaarheid te versterken.

Tot slot is de subsidie aan te vragen als het gaat om het toepassen van software om bestaande producten, diensten of processen te verbeteren.

Wie komen voor de subsidie in aanmerking?


De regeling is opengesteld tot en met 15 december 2023 en geldt voor bedrijven binnen de gemeente Groningen die maximaal 250 medewerkers in loondienst hebben.

Hoeveel subsidie kun je krijgen?


Je komt in aanmerking voor de subsidie als de projectkosten minimaal 2000 euro bedragen. De gemeente subsidieert maximaal 50 procent van de totale projectkosten. Afhankelijk van de totale projectkosten ontvang je minimaal 1.000 euro en maximaal 2.500 euro.

Je kunt 1 subsidieaanvraag per mkb-onderneming indienen.

Waar kun je meer informatie vinden over deze regeling?


Kijk voor nadere informatie, voorwaarden en het aanvraagformulier op gemeente.groningen.nl/subsidies. Of bel 14050 en vraag naar de ‘subsidieregeling maatwerkadvies mkb’.

gemeente.groningen.nl/subsidies