Wonen

Betere treinverbinding Groningen - Bremen: Friesenbrücke wordt hersteld

Treinreizigers uit Groningen met de bestemming Duitsland hebben er jaren op gewacht: het herstel van de “Wunderline” en van de Friesenbrücke over de Eems. Deze laatste brug werd jaren geleden, in 2015, zeer zwaar beschadigd door een aanvaring. Maar deze week, vrijdag 1 december, wordt het startsein gegeven voor het herstel van de brug. 


Leestijd: 1 minuut

De verbetering van de spoorlijn Groningen – Bremen – ook bekend als de “Wunderline” – en de bouw van de nieuwe Friesenbrücke over de rivier de Ems vormen belangrijke ambities voor de spoorverbinding tussen Bremen en Groningen.

Modernisering en uitbreiding er van dragen niet alleen bij aan de versterking van het grensoverschrijdende verkeer, maar vormen ook een belangrijke schakel in het gehele Europese treinverkeer.

Ute Plambeck, vertegenwoordiger van Deutsche Bahn AG voor de deelstaten Hamburg, Sleeswijk-Holstein, Bremen en Nedersaksen, en Johan Hamster, gedeputeerde van de provincie Groningen en Frank Doods, staatssecretaris van het Nedersaksische Ministerie voor Economische Zaken, Verkeer en Bouw en voorzitter van de Wunderline Stuurgroep, geven vrijdag het startsein voor de uitbreiding.

In feite gaat het om een formaliteit, want de bouw is al enkele maanden in volle gang. Eind volgend jaar, 2024, moet de nieuwe brug klaar zijn.

(Foto: Friesenbrüke – Wikipedia).