Economie

Exploitatie Van Swinderen Huys overgenomen; stad heeft er nieuwe vergader- en borrellocatie bij

Het Van Swinderen Huys in de Oude Boteringestraat heeft twee nieuwe exploitanten: Peter Kooistra en Gijs Raat, beide ook eigenaar van cateraar De Smaak. Het monumentale pand was tot voor kort eigendom van de Rijksuniversiteit Groningen, die het gebruikte als locatie voor eigen congressen, vergaderingen en borrels.


Leestijd: < 1 minuut

Nu het Van Swinderen Huys vanaf begin september geëxploiteerd wordt door Kooistra en Raat kunnen ook andere zakelijke partijen er terecht voor het organiseren van events, meetings, bijeenkomsten, congressen en (promotie)borrels.

“We willen het niveau omhoog brengen”, zo vertelt Kooistra, wijzend op niet alleen de catering maar ook het niveau en type events dat er georganiseerd wordt.

Het Van Swinderen Huys bestaat uit zeven verschillende zalen, van klein tot groot, waaronder een grote zaal, de clublounge, twee barren en een brasserie. De catering wordt, uiteraard, verzorgd door De Smaak. De Smaak verzorgt ook de exploitatie van De Puddingfabriek.