Economie

Feestelijke oplevering nieuwbouw stationsgebied Het Perron in Haren

Het vernieuwde stationsgebied Het Perron in Haren is maandag feestelijk opgeleverd. Wethouder Rik van Niejenhuis van de gemeente Groningen onthulde samen met directeur-bestuurder Esther Borstlap en bewoonster mevrouw Hilhorst de huisnummers.


Leestijd: 1 minuut

Feestelijke oplevering nieuwbouw stationsgebied Het Perron in Haren
Feestelijke oplevering nieuwbouw stationsgebied Het Perron in Haren

Het gaat om in totaal 31 sociale huurwoningen. Bijna alle huurders zijn inmiddels naar hun nieuwe appartement verhuisd. De 31 appartementen zijn verdeeld over twee woonblokken: Perron Noord en Perron Zuid, die zijn gebouwd naast het treinstation van Haren. 

“Dit deel van het station was jarenlang in ontwikkeling. Het had een lange aanloop voordat we aan de slag konden. De locatie was een intensief stukje Haren”, zegt Christian van Wijhe, manager projecten bij Woonborg.

Bij het project zijn naast de gemeente en de bouwkundigen ook de omwonenden en ProRail betrokken. De woningen mogen duurzaam genoemd worden: ze zijn gasloos opgeleverd, hebben een warmtepomp en ventilatiesysteem, elektrische kooktoestellen en zonnepanelen op de daken van de individuele appartementen. Bovendien zijn de groene gevels deels gemaakt van gerecycled glas.

Wethouder Rik van Niejenhuis
Wethouder Rik van Niejenhuis

Woonborg is een woningcorporatie in Vries. De corporatie richt zich op betaalbare woningen van goede kwaliteit en huisvest ruim 6.000 huishoudens in de gemeenten Groningen, Noordenveld, Aa en Hunze en Tynaarlo. 

Foto's: Aernout Steegstra (Rudie Wiersma Fotografie)