Economie

Gas­unie-gebouw kleurt oran­je dank­zij waterstof

Gasunie kleurt nog deze hele week oranje. Dat heeft alles te maken met de Olympische waterstofweek. Het Gasunie-gebouw wordt dan ook oranje verlicht met een waterstofaggregaat op groene waterstof.


Leestijd: 1 minuut

Tijdens de Olympische waterstofweek staat het hoofdkantoor van Gasunie in het teken van zowel waterstof als de Olympische Spelen in Parijs. Gasunie is namelijk een van de deelnemers aan MissieH2. Met Missie H2, partner van TeamNL, slaan acht partijen uit de waterstofketen, waaronder dus Gasunie en ook Groningen Seaports, de handen ineen om samen met een groot aantal Nederlandse bedrijven en de overheid de inmiddels ingezette nationale waterstofbeweging te vergroten en versnellen.

Waterstofnetwerk

Volgende maand start Gasunie met de aanleg van een landelijk waterstofnetwerk. Het netwerk wordt uiteindelijk 1.200 kilometer lang. Zo’n 85 procent van het netwerk zal bestaan uit hergebruikte aardgasleidingen. Het landelijke waterstofnetwerk wordt ontwikkeld door Gasunie’s dochteronderneming Hynetwork Services en verbindt vanaf 2030 de grote industriële regio’s in Nederland en omliggende landen, zoals Duitsland en België, met elkaar.