Economie

Genomineerden voor Groninger Ondernemersprijs zijn bekend

De genomineerden van de 25ste editie van de Groninger Ondernemersprijs zijn bekend. De jury presenteerde afgelopen week een lijst van tien bedrijven. Vijf uit de stad en vijf uit de provincie.


Leestijd: 1 minuut

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. De genomineerden zijn: ACS (Groningen), Easytoys EDC (Veendam), Enshore (Groningen), Hessels Zeefbanden (Heiligerlee), Hovecon (Farmsum), Image+ Digital (Zuidbroek), Oldenburger|Fritom (Veendam), OVM (Online Veilingmeester, Groningen), Vesta Meubelgroep (Groningen) en Wovar (Groningen).

De tien genomineerd worden de komende tijd uitgebreid geïnterviewd, geportretteerd en gefilmd. Verder worden ze inhoudelijk onderzocht door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Groningen. Op basis hiervan en een serie pitchen kiest de jury drie finalisten.

De jury zal in het najaar de drie finalisten bezoeken. Hierna zal de jury de balans opmaken en een winnaar kiezen. Die zal uiteindelijk op donderdag 30 november bekend worden gemaakt door commissaris van de Koning René Paas tijdens de finaleavond in de grote zaal van Martiniplaza.

Stichting Groninger Ondernemingsprijs

Het doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente en inspirerende bedrijven en het bieden van een relevant netwerk. De jury bestaat dit jaar uit: juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken, provincie Groningen. Hij zal in de loop van dit jaar vervangen worden door de nieuwe gedeputeerde), Suzanne Snijder (Commercieele Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021) en Yeelen Knegtering (Klippa, winnaar 2022).