Economie

Partnerbijdrage

Goedkoop fit worden in en om Groningen

Als je gezond wilt leven is belangrijk om genoeg te bewegen. Overgewicht is erg slecht voor je gezondheid en kan zeker op latere leeftijd leiden tot diabetes, hart- en vaatziekten en een heleboel andere problemen. Het is natuurlijk heel belangrijk om een goed en divers dieet te volgen, maar beweging is ook uitermate belangrijk. Wij raden het daarom ook aan iedereen aan om echt te proberen fit te worden. We hoeven niet allemaal een sixpack te hebben, of honderden push ups te kunnen, maar zonder puffen je trap opkomen is wel zo fijn. Je kan natuurlijk naar een sportschool gaan of een personal trainer inhuren.


Leestijd: 2 minuten

Goedkoop fit worden in en om Groningen
Goedkoop fit worden in en om Groningen

Een personal trainer zal met jou aan de slag gaan om te bepalen wat je doelen zijn, hoeveel tijd je aan het sporten kan besteden en zelfs over je voeding praten. Personal trainers zijn experts in het gezond en fit maken van mensen en brengen individuele service, waarbij het pakket op jouw wensen en mogelijkheden is afgesteld. Een personal trainer is vaak echter wel redelijk prijzig. Je bent immers een-op-een bezig en dus moet je zijn kosten voor die tijd allemaal alleen dragen. Daar krijg je wel wat voor terug, maar zeker als je niet van plan bent je leven helemaal om te gooien, raden we je toch ook zeker aan naar de alternatieven te kijken.

Zo kan je natuurlijk naar de sportschool gaan. Een sportschool is een stuk goedkoper dan een personal trainer en bied je een ruim assortiment aan apparaten aan, die je kan gebruiken om fit te worden. Iedereen kent natuurlijk de loopbanden, maar er zijn vaak allerlei apparaten voor hele specifieke oefeningen en spieren. Als je niet precies weet wat je moet doen en hoe een apparaat werkt, kan je dat altijd online opzoeken. Er staan gigantisch veel tutorials online op websites zoals Youtube. Daarnaast is er altijd wel een echte fitnessguru aanwezig in de sportschool, die jou maar al te graag uitlegt hoe je een bepaalde oefening doet en waar je allemaal op moet letten tijdens die oefening.

Een steeds populairdere manier om fit te worden is calisthenics.Dit is een verzamelnaam voor oefeningen die je kan doen zonder dat je daar apparaten voor nodig hebt. Als je in Groningen woont kan je gemakkelijk oefeningen in een zogenoemd calisthenics park doen. Misschien heb je ze wel eens gezien? De sport is mateloos populair in de stad, en staat na Amsterdam, Rotterdam en Utrecht op de lijst qua populariteit. Er zijn op dit moment zo’n 21 parken in Groningen. Omdat je er geen spullen voor nodig hebt is het ook heel goedkoop. Je hoeft namelijk niets aan te schaffen om te beginnen met calisthenics.

Je kan er ook voor kiezen om met onbekende mensen in de parken te trainen. Er zijn heel veel getrainde sporters in de parken waar je zo bij aanhaakt. Zelfs als je de oefeningen wel helemaal onder de knie hebt, kan het gunstig zijn om je bij andere sporters aan te sluiten. Je wordt dan gemotiveerd door elkaar. Als je ziet dat iedereen alles geeft, dan ben jij ook eerder geneigd om door te gaan. Wij zijn immers allemaal sociale wezens en vinden het erg belangrijk om met elkaar mee te gaan.