Economie

Groningse ondernemer wint award met houten "Gebouw van de toekomst"

De Groningse ondernemer Sebastian Monteban timmert nu ook met succes aan de weg op het gebied van duurzame woningbouw. Eerder al was hij in Groningen zeer succesvol met twee bedrijven, maar sinds enkele jaren richt hij zich op duurzaamheid. Hij werd medeoprichter van het bedrijf The Urban Woods, dat biobased houten gebouwen ontwikkelt. Deze week viel hij er mee in de prijzen.


Leestijd: 1 minuut

Zijn bedrijf The Urban Woods werd winnaar van de REBF Gebouw van de Toekomst Award. De afkorting REBF staat voor het ‘Real Estate & Building Futureproof Festival’.

Monteban was in Groningen al een zeer succesvol ondernemer. Hij begon eerst met de Worldticketshop en de online juwelier Brandfield. In 2019 belandde hij in de Top 100 Jonge Selfmade miljonairs van Quote. Daarna besloot hij het roer om te gooien, Brandfield te verkopen en zich meer te richten op duurzaamheid.

Samen met Tim Vermeend bedacht hij het concept The Urban Woods: appartementen in houten, natuurinclusieve gebouwen, waarbij huurders faciliteiten delen.

“Wow gewoon gewonnen! De REBF Gebouw van de Toekomst Award voor The Urban Woods. Zo trots. Want de toekomst, daar doe ik het voor. Dus: een mooier compliment kon niet”, zo laat Monteban weten via LinkedIn.

Abonnement

Het bijzondere aan het concept van The Urban Woods is niet alleen dat het gaat om houten woningen, maar ook dat je er geen woning húurt, maar er een abonnement op neemt. Daaronder vallen niet alleen het huis, maar ook voorzieningen voor sport en ontspanning.

Delft

Alsof dit allemaal niet al spectaculair genoeg is heeft The Urban Woods ook nog een ontwerp gemaakt voor de hoogste houtbouwconstructie van Nederland, in Delft. Dat is een woontoren van tien verdiepingen waaraan geen beton te pas komt. (Foto boven).

Het bedrijf is nu ook genomineerd voor de nationale ondernemersprijs.