Economie

Groningse ondernemers maken eigen bedrijventerreinen schoon

‘Veurjoar in de kop’ of lentekriebels. Daar hadden deze week ook Groningse ondernemers last van, want ze waren aan een grote voorjaarsschoonmaak begonnen op hun bedrijventerreinen. Dat gebeurde op initiatief van de bedrijvenverenigingen WEST en Zuidoost. De ondernemers van WEST kregen daarbij de hulp van jonge asielzoekers.


Leestijd: 1 minuut

Organisator Erwin Mulder van WEST was blij met de betrokken aanwezige ondernemers en de hulp van de jongeren die sinds een paar maanden in HanzePlaza worden opgevangen. ‘We willen laten zien dat de komst van deze jongeren ook mooie kansen biedt. Dat we kunnen samenwerken en iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat het COA hier ook enthousiast over is helpt enorm.’

Aan de actie van WEST (foto boven) deden verschillende bedrijven mee, zoals Kruit & Kramer, de Lampenier en Prokan.

Zuid-Oost

Onder de noemer ‘Lentekriebels’ vond er woensdag ook een grote schoonmaakactie op bedrijventerrein Zuidoost plaats. Zo’n 45 mensen van verschillende bedrijven deden mee aan de actie (foto onder).

Volgens Irma Noorbergen van Bedrijvenvereniging Zuidoost is deelname aan Lentekriebels voor een aantal bedrijven inmiddels vaste prik. Zo deden er mensen mee van Makro, MHC Mobility, de Milieudienst, INdaver, Donkergroen, Revvity, DPC en RHDHV.  Ook medewerkers van Palmslag en AIMZ haakten aan.

Halve container

Het schoonmaakteam wist bij elkaar zo’n 30 vuilniszakken aan troep en vuil te verzamelen, goed voor een halve container.

De grijpers werden beschikbaar gesteld door de gemeente Groningen, en ook Pouw Rent, Koffiepod en Foodfellas droegen elk op hun eigen manier een steentje bij.