Economie

Inschrijving 25e Groninger Ondernemingsprijs geopend

De inschrijving voor de 25e editie van de Groninger Ondernemersprijs weer gestart. Aanmelden kan tot 15 mei.


Leestijd: 1 minuut

Inschrijving 25e Groninger Ondernemingsprijs geopend
Inschrijving 25e Groninger Ondernemingsprijs geopend

Het is mogelijk op tot 15 mei ondernemingen aan te dragen. Uit de aanmeldingen maakt een jury een selectie van tien ondernemingen. Vervolgens strijden deze ondernemingen voor de drie finaleplaatsen. De winnaar ontvangt uiteindelijk de eretitel uit handen van Commissaris van de Koning René Paas.

Om een onderneming te kunnen voordragen moet deze aan drie harde criteria voldoen: de onderneming moet gevestigd zijn in Stad en/of provincie Groningen, moet langer dan 5 jaar bestaan en moet tenminste 10 medewerkers hebben.

In 2022 ging Klippa er met de winst vandoor. De jury was onder de indruk van het succesvolle gebruik van kunstmatige intelligentie door het bedrijf. Yeelen Knegtering, directeur van Klippa, maakt daarom dit jaar deel uit van de jury.

Waarom meedoen?

“Zowel de genomineerden als de finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs krijgen veel publiciteit, aanzien en interessante contacten,” schrijft de organisatie. “Ook krijgen ze allemaal een korte bedrijfsfilm. Finalisten krijgen daarnaast ook nog een QuickScan met financiële en juridische doorlichting door drie sponsors van de ondernemingsprijs, te weten: De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants en Adviseurs en Rabobank Groningen.”

Foto: Jan Buwalda