Economie

IT Academy Noord-Nederland: 3000 professionals volgden er opleiding, workshop of training

De online- & ICT-sector is een belangrijke groeimarkt in Groningen en in de rest van Noord-Nederland. Om er voor te zorgen dat deze voor de economie steeds belangrijker sector verder blijft groeien, met voldoende goed opgeleide medewerkers, werd acht jaar geleden de IT Academy Noord-Nederland opgericht. Doel was en is om “state-of-the-art onderwijs en onderzoek te bieden om in Noord-Nederland het innovatief vermogen te versterken”. Uit een overzicht blijkt dat de afgelopen acht jaar bijna drieduizend professionals er een opleiding hebben gevolgd.


Leestijd: 2 minuten

IT Academy Noord-Nederland: 3000 professionals volgden er opleiding, workshop of training
IT Academy Noord-Nederland: 3000 professionals volgden er opleiding, workshop of training

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, bestaat acht jaar. De IT Academy kijkt sinds de oprichting in 2014 terug op “mooie successen die zijn geboekt”. Nagenoeg 3000 professionals hebben een opleiding, workshop, omscholingstraject of training gevolgd. Maar ook ieder jaar komen er nieuwe noordelijke organisaties bij die een opleiding hebben afgenomen.

Via open inschrijvingen en trajecten op maat volgen vele ICT’ers een opleiding bij IT Academy Noord-Nederland. Voor het grootste deel is hun werkgever gevestigd in het Noorden. Maar liefst 284 verschillende organisaties hebben een traject gevolgd. Het afgelopen jaar zijn hier bijna 40 nieuwe organisaties aan toegevoegd die verschillende opleidingen bij de IT Academy hebben afgenomen. Ook deze organisaties, afkomstig uit verschillende branches, zijn gevestigd in Noord-Nederland. Zo komt 22% uit Groningen, 30% uit Drenthe, 35% uit Friesland en 13% van buiten de drie noordelijke provincies.

Robin van den Berg, directeur IT Academy: ‘Sinds de start hebben we het speelveld van de IT Academy enorm zien groeien. We zijn gestart als opleider voor IT-professionals (ICT-ers) en hebben de afgelopen jaren de switch gemaakt naar IT-opleider voor professionals uit verschillende sectoren. Onze leergangen worden allang niet meer alleen gevolgd door medewerkers van ICT-afdelingen of ICT-organisaties. “

“Veel organisaties uit de drie noordelijke provincies en ook daarbuiten weten inmiddels de weg te vinden naar onze opleidingen op het gebied van data-analyse, gegevensbescherming en Business & IT. De laatste jaren zien we bij klanten ook steeds vaker de behoefte aan maatwerktrainingen en trajecten. Zo verzorgen wij voor veel van onze opdrachtgevers traineeships, waarmee zij in staat zijn om nieuwe medewerkers te werven in de huidige erg krappe arbeidsmarkt”, aldus Van den Berg.

Het brede opleidingsaanbod wordt ieder jaar met diverse trajecten uitgebreid. Alle trajecten zijn vraaggestuurd ontwikkeld en er wordt innovatief onderwijs geboden, aldus de IT Academy Noord Nederland.

Bekijk de resultaten van afgelopen studiejaar (2021-2022) hier.