Economie

Kinderopvang in Groningen stimuleert kinderen dagelijks 15 minuten hard te lopen: 'Daily Mile'

De Groningse kinderopvangorganisatie SKSG heeft het initiatief genomen om kinderen te stimuleren iedere dag meer te bewegen. Hard lopen, om precies te zijn. Daarom is het initiatief genomen tot The Daily Mile, waarbij kinderen dagelijks een kwartier hardlopen. Gisteren gaf wethouder Inge Jongman van Sport & Bewegen het startschot voor dit initiatief,


Leestijd: 1 minuut

Kinderopvang in Groningen stimuleert kinderen dagelijks 15 minuten hard te lopen: 'Daily Mile'
Kinderopvang in Groningen stimuleert kinderen dagelijks 15 minuten hard te lopen: 'Daily Mile'

Tientallen kinderen van de BSO renden na het startsein om het schoolgebouw en over het plein om de week van The Daily Mile goed te starten. Tijdens deze eerste Daily Mile werd ook het startschot gegeven voor de pijler Sport & Bewegen. De maanden maart en april staan in het teken van deze pijler. SKSG besteedt dan op al haar locaties aandacht aan het belang van voldoende bewegen en wat dit bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn.

Over The Daily Mile

Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag hard te lopen. De afstand die afgelegd wordt is een mijl, wat omgerekend 1,6 kilometer betreft. Het is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden.

De eerste week na de voorjaarsvakantie staan heel veel BSO-locaties van SKSG in het teken van dit initiatief. Het is een  eenvoudig, maar effectief concept dat overal toegepast kan worden, dus ook bij de kinderopvang. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan, aldus SKSG.

De pijler Sport & Bewegen bij SKSG

SKSG vindt dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het aanleren van een gezonde levensstijl. Het thema Sport & Bewegen is daar een essentieel onderdeel van, want bewegen is goed voor alle ontwikkelingsbieden van kinderen. Op elke locatie van SKSG is daarom veel aandacht voor sport en beweging.

(Foto boven: Gemeente Groningen, Henk Tammens).