Economie

Poffertjeskraam: vaarwel! Of: tot ziens?

De poffertjeskraam van Trijnko Nijboer is sinds maandag gesloten. Zondag konden mensen voor de laatste keer genieten van de poffertjes en van de gezellige, ouderwetse sfeer.


Leestijd: 1 minuut

Met de sluiting is er een eind gekomen aan een vijftigjarige traditie, want zo lang heeft Trijnko Nijboer poffertjes gebakken op de Grote Markt.

Ieder jaar sluit Nijboer zijn kraam op de laatste dagen van oktober, om in het voorjaar terug te keren. Maar terugkeer zit er komend voorjaar niet in, want de gemeente gaat de vergunning vanaf 1 januari niet verlengen.

Er wordt gewerkt aan een volledige herinrichting van de Grote Markt, met bomen en een waterpartij met een klein fonteintje. In die opzet is geen ruimte meer voor een poffertjeskraam met terras.

Wel heeft de gemeente aangeboden dat Nijboer vanuit een kleinere foodtruck poffertjes mag verkopen, maar daar voelt hij niets voor, want zonder terras en het romantische interieur krijg je niet iets terug dat de sfeer van een poffertjeskraam benadert, vindt hij.

Nijboer heeft aangekondigd tegen het besluit van de gemeente Groningen in beroep te gaan. Mocht hij dat winnen, dan is het niet uitgesloten dat de poffertjeskraam toch nog weer terugkeert.