Economie

Provincie Groningen trekt ton uit voor ontbijt op school

De provincie Groningen trekt komend jaar 100.000 euro uit voor ontbijt op scholen, om te voorkomen dat kinderen met honger naar school gaan. Daarvoor werd woensdag een motie aangenomen.


Leestijd: 1 minuut

De indieners van de motie – BoerBurgerBeweging (BBB), ChristenUnie, Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie (FvD) en Volt – wezen op de gemeente Midden-Groningen. Het Rode Kruis deelt daar samen met de gemeente ontbijttassen uit voor kinderen die zonder ontbijt naar school gaan.

“Ook buiten de gemeente Midden-Groningen zijn gezinnen die van zo’n regeling gebruik zouden willen maken”, schrijven de indieners in de motie. De partijen vinden het onacceptabel dat er kinderen in de provincie met honger naar school gaan, en stelden in de motie voor om daar als provincie 100.000 euro voor uit te trekken.

De provincie heeft wettelijk geen taken op dit gebied, maar kan volgens de indieners wel een “betekenisvolle, bovengemeentelijke rol vervullen”, zo schrijven de partijen.

De motie werd woensdag aangenomen. Naast de indieners stemden ook D66, de Socialistische Partij (SP) en de Partij voor de Vrijheid (PVV) voor het voorstel.