Economie

Partnerbijdrage

Zo vind je jouw droomhuis in Groningen

Groningen is een fantastische plek om te wonen. Het is een bruisende stad met een gezellig stadshart, veel cultuur, vriendelijke mensen, een bruisend nachtleven en toch is het dicht bij de natuur. De woningen in de stad zijn dan ook erg geliefd en de woningmarkt is competitief. Ben jij op zoek naar een woning in Groningen? Dan kun je daar vast wel wat hulp bij gebruiken. Wij geven tips om jouw droomhuis in Groningen te vinden.


Leestijd: 2 minuten

Zo vind je jouw droomhuis in Groningen
Zo vind je jouw droomhuis in Groningen

De ene woning is de andere niet en daarom is het raadzaam om, voor je überhaupt op zoek gaat naar een woning, eerst je wensen helder te krijgen. Wil je graag een bad of een douche? Woon je liever in het centrum of aan de rand van de stad? Hoeveel slaapkamers zijn er nodig? Maak een lijst van alle verwachtingen en wensen die je hebt voor een woning en stem dit eventueel af met jouw partner of huisgenoot. Zo kun je veel gerichter gaan zoeken en bespaar je tijd en moeite aan woningen die toch niet aansluiten bij jouw behoeften.

Wil je een appartement huren in Groningen of ben je toch op zoek naar een koopwoning: het is altijd raadzaam om je in te schrijven als woningzoekende. Binnen de sociale huursector kun je dit doen bij een lokale woningstichting. Ben je op zoek naar een koopwoning? Dan is het raadzaam om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. En binnen de vrije sector kun jij je inschrijven bij een woningzoekmachine. Een platform als Huurstunt.nl biedt een overzicht van diverse beschikbare woningen van particulieren en verhuurmakelaars dat zeer regelmatig geüpdatet wordt. Zo ben je altijd goed op de hoogte van het aanbod.

Het komt maar zelden voor dat je een woning treft die helemaal voldoet aan jouw wensen. Wees dus niet te kritisch bij de bezichtigingen en beoordeel de woning eerder op mogelijkheden dan eerder gestelde eisen. Heeft de woning geen bad? Misschien kun je deze zelf laten installeren. Is de tuin helemaal betegeld en houd jij van groen? Dat is eenvoudig zelf op te lossen. Sommige dingen zijn logischerwijze wel dealbrekers. Een huis met 2 slaapkamers zal voor een gezin van 4 waarschijnlijk niet geschikt zijn. Maar juist in deze tijden is het goed om flexibel te zijn en de potentie te zien van een huis.

Omdat de woningmarkt zo competitief is op het moment, is elk voordeel mooi meegenomen. Daarom is het raadzaam om vooral aan vrienden, familieleden en kennissen te laten weten dat je op zoek bent naar een woning. Zo kunnen mensen hun ogen en oren openhouden. Wie weet heeft iemand de gouden tip!