Innovatie

A&F Interieur krijgt subsidie voor nieuwe lijmmachine

A&F Interieurbouw uit Groningen krijgt van de provincie Groningen 41.000 euro subsidie voor het installeren van een nieuwe lamineermachine. Met deze machine kan A&F Interieurbouw efficiënter werken, waardoor het bedrijf meer kan produceren en sneller leveren. Naar verwachting levert de aanschaf de komende jaren meer omzet en daarmee ook nieuwe banen op.


Leestijd: 1 minuut

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfonds in Groningen en omgeving
Nog plaats voor ondernemers bij Broodfonds in Groningen en omgeving

De machine maakt gebruik van de nieuwste technologieën waardoor hij een hogere doorloopsnelheid heeft, hogere kwaliteit levert en een laag energieverbruik heeft. Door gebruik te maken van moderne technieken worden de randen van de meubelplaten optimaal afgewerkt, waardoor er geen vuil en vocht kan achterblijven. Ook is de machine stiller en schoner en maakt deze het werk van de medewerkers minder zwaar.

Medische sector

A&F is gespecialiseerd in maatwerkmeubiliair voor ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en tandartspraktijken. In deze sector is het van groot belang dat meubels hygiënisch en makkelijk schoon te maken zijn. Het bedrijf wil met de investering in de nieuwe lamineermachine zijn positie op de medische markt versterken. Verwacht wordt dat het aantal banen bij A&F Interieurbouw de komende drie jaar zal stijgen van dertien naar twintig.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.