Innovatie

Bedrijvenvereniging ZO organiseert ledenvergadering bij wijlen boer Thies in de tuin

Bedrijvenvereniging ZO durft het weer aan om een fysieke ledenvergadering te organiseren. De ALV vindt komende dinsdag plaats in de tuin van de boerderij van wijlen boer Thies Dijkhuis. “We gaan ervoor zorgen dat de ALV volledig coronaproof kan plaatsvinden”, zo stelt het bestuur van ZO.


Leestijd: 1 minuut

Bedrijvenvereniging ZO organiseert ledenvergadering bij wijlen boer Thies in de tuin
Bedrijvenvereniging ZO organiseert ledenvergadering bij wijlen boer Thies in de tuin

Met de huidige versoepelingen, is het weer mogelijk om kleinschalige fysieke evenementen te plannen. De ALV van ZO stond al gepland, maar kan nu ook fysiek worden georganiseerd. “We hebben een bijzondere locatie in de openlucht, namelijk in de tuin van boerderij Euvelgunnerheem aan de Euvelgunnerweg”, aldus het bestuur. 

Thies Dijkhuis overleed in 2019 op 72-jarige leeftijd. Hij leefde z’n hele leven lang op de boerderij aan de oostkant van de stad. Hij verzette zich tegen de oprukkende stad. Zijn boerderij en land aan de boorden van de oude Hunzeloop vormt nu een groene oase midden in de bedrijvige Stad. Dat het er nog groen is, hebben we te danken aan de strijdlustige boer Thies Dijkhuis. In 1996 verkocht Dijkhuis het grootste deel van zijn landerijen aan de gemeente Groningen waarbij hij bedong dat het bewaard zou blijven als natuurgebied de Hunzezone, in beheer bij Het Groninger Landschap.

Tijdens de ALV van Bedrijvenvereniging staan onder andere de jaarrekeningen en een bestuursverkiezing op de agenda. Ook wordt er een overzicht gegeven van lopende projecten. De ALV wordt afgesloten met een hapje en drankje. Alles op afstand en dus volledig coronaproof. 

Leden van de bedrijvenvereniging zijn inmiddels uitgenodigd. Ze kunnen zich aanmelden via de website van ZO.