Innovatie

Forse groei aantal studenten innovatiewerkplaats Digital Society Hub Hanzehogeschool Groningen

Het aantal studenten werkzaam in de innovatiewerkplaats Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen, is het afgelopen onderwijsjaar ondanks de Corona fors gestegen.Binnen deze innovatiewerkplaats werken studenten, docentonderzoekers en experts uit het bedrijfsleven en overheid met elkaar samen aan digitaliseringsopdrachten, zoals bijvoorbeeld 5G, IOT, cybersecurity en online ondernemen.


Leestijd: 1 minuut

Forse groei aantal studenten innovatiewerkplaats Digital Society Hub Hanzehogeschool Groningen
Forse groei aantal studenten innovatiewerkplaats Digital Society Hub Hanzehogeschool Groningen

In 2018-2019 werkten 546 studenten afkomstig uit 18 verschillende opleidingen aan digitaliseringsopdrachten uit de lectoraten, bedrijfsleven en overheid. Afgelopen jaar steeg dit aantal naar 790 studenten. Meer dan 71 partners waren betrokken bij onderzoeken en projecten.

“We zijn erg blij met deze groeicijfers en ontzettend trots op dit gemeenschappelijke resultaat”, zegt Roland Hiemstra, Programmadirecteur van de innovatiewerkplaats. “Tijdens de corona-uitbraak hebben we veel fysieke onderwijsactiviteiten naar online moeten verplaatsen, maar dat ging boven verwachting goed. Zelfs de Selfdriving Challenge van de RDW, waarbij studenten normaal elektrische karts programmeren zodat ze autonoom kunnen rijden, hebben we online via een raceplatform georganiseerd.

Dit onderwijsjaar zijn we tot februari 2021 helemaal volgeboekt met opdrachten voor studenten, dat is voor studenten fantastisch. Ze werken aan actuele digitaliseringsoplossingen voor de stad en de regio en dat geeft ze veel voldoening. Ze kunnen tijdens hun studie al het verschil maken.

Het afgelopen jaar hebben we ook veel samengewerkt met het mbo en wo, zoals Noorderpoort en de Rijksuniversiteit Groningen; studenten van mbo, hbo en wo werken samen aan opdrachten. Deze concrete doorlopende leer- en onderzoekslijnen gaan we dit onderwijsjaar intensiveren. Hiermee geven we de Universiteit van het Noorden samen een herkenbaar profiel.”

Meer informatie: Digital Society Hub