Innovatie

Gemeente wil oeroude Groningse rivier in ere herstellen

De gemeente Groningen wil de oude rivierloop van de Hunze in ere herstellen. De gemeente heeft een voorlopig plan voor het herstel van de rivier, gelegen in het grensgebied van Drenthe en Groningen ten oosten van de Hondsrug, liggen er roept Groningers hun mening te geven over het plan.


Leestijd: 1 minuut

Afbeelding | Gemeente Groningen
Afbeelding | Gemeente Groningen

“De Hunze is een belangrijke, historisch waardevolle, groenblauwe structuur in de gemeente Groningen,” schrijft de gemeente op haar website. “Deze oude rivierloop is op sommige delen van het traject nog nauwelijks herkenbaar. In de omgevingsvisie van de gemeente Groningen ambiëren we om de oude Hunzeloop weer een prominente plek te geven. Dit is ook vastgelegd in het coalitieakkoord.

Denk mee

Op dit moment ligt er een plan om het herstel te bewerkstelligen: ‘Groningen stad aan de Hunze’. Het plan moet helpen om Groningen groener, aantrekkelijker en klimaat adaptief te maken.

Voordat dit plan definitief in werking wordt gezet, krijgen inwoners van de gemeente de kans hun mening te geven over de plannen. Dat kan van 19 juli tot 29 september 2023 bij het loket Bouwen en Wonen aan het Harm Buiterplein en via een ‘online inspraakformulier’ op de website van de gemeente.