Innovatie

Gratis kartonnen VR-bril om 360˚ Virtual Reality-film over Groningen te bekijken

Dat Noord- en Midden Groningen mooi zijn, dat weten we hier natuurlijk wel. Maar voor wie dat nog niet wist, of voor wie dat al wel weet maar er graag thuis in de luie stoel van wil genieten, heeft de Economic Board gratis kartonnen VR brillen beschikbaar.


Leestijd: 2 minuten

Gratis  kartonnen VR-bril om 360˚ Virtual Reality-film over Groningen te bekijken
Gratis kartonnen VR-bril om 360˚ Virtual Reality-film over Groningen te bekijken

Economic Board Groningen biedt iedereen de mogelijkheid om een 360˚ Virtual Reality-film met de titel “MOOI” te bekijken. Geïnteresseerden kunnen op diverse locaties in Noord- en Midden-Groningen een gratis kartonnen VR-bril ophalen om de film thuis te beleven.

Ook kan iedereen de film zonder VR-bril bekijken vanaf de eigen laptop, computer of smartphone via de website van EBG. Doordat de film in 360˚ is gefilmd, is het mogelijk om met de smartphone of met de cursor ‘om je heen te kijken’.

MOOI is een initiatief van EBG. Naast het prachtige landschap en de karakteristieke dorpen ligt de focus in deze film op de innovatieve bedrijven en initiatieven die hier zijn ontstaan en de kansen in onze regio. EBG is sinds eind september on tour met de film MOOI, maar in verband met de aangescherpte coronamaatregelen heeft EBG deze tour aangepast. Komende maand is EBG niet aanwezig op markten in de regio en een aantal bijeenkomsten is afgezegd.

MOOI toont de industrie, de windparken, karakteristieke dorpen en het prachtige landschap. De film brengt bedrijven en ondernemers in beeld die werken aan duurzame en innovatieve oplossingen. Denk aan nieuwe toepassingen met 5G, producten en diensten op het gebied van groene chemie en energie, en de samenwerking met kennisinstellingen. De film laat ook zien hoe de jonge generatie Groningers al vroeg kennis maakt met ondernemerschap, techniek en digitale geletterdheid. De stimulerende rol van EBG in het aardbevingsgebied is als rode draad verwerkt in de film. De film duurt 9,5 minuut.

MOOI is voor iedereen

‘We willen zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om de film te zien’, vertelt Emme Groot, bestuursvoorzitter van Economic Board Groningen. ‘Daarom wilden we op tour langs ondernemers, inwoners, politici en onze samenwerkingspartners. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen kan dit niet altijd en daarom hebben we ons plan aangepast.’

Geïnteresseerden kunnen een gratis kartonnen VR-bril ophalen bij een locatie in hun buurt, zolang de voorraad strekt. Hiermee kan de film met een smartphone op elke gewenste plek bekeken worden. De locaties zijn te vinden op de website www.ebgn.nl/mooien worden nog verder aangevuld. Op deze website is de film ook te bekijken zonder VR-bril.

Doos met kartonnen vr-brillen
Doos met kartonnen vr-brillen