Innovatie

Groningen: bijeenkomst voor ICT professionals over 'Implementeren en Architectuur’

Groningen heeft zich ooit zeer succesvol gepresenteerd als ICT stad. Die campagne bestaat niet meer, maar nog steeds zijn er veel ICT-ers in in de stad. Speciaal voor hen organiseert het NGI afdeling Noord dinsdag 10 november een avond over twee succesonderwerpen in ICT veranderingsprocessen: Implementeren en Architectuur. Een avond gebaseerd op twee boeken over theorie en praktijk: Het Pentascope Boek “Implementatiekunst” en het NGI Architectuurboek “Wegwijzer voor methoden bij Enterprise architectuur”.


Leestijd: 2 minuten

Wat zijn succesfactoren en valkuilen voor het opzetten van een architectuurfunctie in een organisatie en wat zijn de sterke en minder sterke punten van verschillende architectuur methoden?

Ngi Noord nodigt je van harte uit voor een lezing over deze twee thema’s.
Alle bezoekers ontvangen de mini-uitgave “Implementatiekunst”.
De eerste twintig leden die zich aanmelden voor deze avond ontvangen het boek “Wegwijzer voor methoden bij Enterprise architectuur”.

Sprekers
Engbert Breuker spreekt over zijn streven om het love & peace denken van de jaren zestig te combineren met de daadkracht van de jaren tachtig om zo een betere wereld te creëren. Een wereld waarin meer aandacht en ruimte is voor de mede- werkers zodat talenten zich ontwikkelen. Er komt steeds meer een holistische benadering van organiseren. Dat betekent dat we organisaties niet meer bekijken vanuit modellen maar vanuit het zijn van de mens.
Engbert was "chief emotions officer" bij implementatiebureau Pentascope. Het leiden van mensen in hun ontwikkeling en het sturen op relaties staat voor hem centraal Op dit moment is hij verbonden aan Pentascope als ambassadeur en voorzitter van het Social Venture Network. Hij heeft zich gespecialiseerd in mensgericht ondernemen en organiseren. Zijn werkervaring ligt op het terrein van implementeren van veranderingen.
Sander Rodenhuis spreekt over de meest gebruikte architectuur methoden in Nederland en hun sterke en minder sterke punten. Daarnaast geeft hij inzicht in wat de succesfactoren en valkuilen zijn voor het opzetten van een architectuurfunctie in een organisatie en het gebruiken van een architectuurmethode.
Hij is Partner bij ArchiXL, een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in IT-Architectuur en mede auteur van het NGI boek "Wegwijzer voor methoden bij Enterprise Architectuur". Na een gevarieerde carrière van 6 jaar bij Defensie, als o.a. staf onderofficier inlichtingen en veiligheid, is hij in 1998 begonnen als IT-consultant en heeft hij tot 2005 – o.a. als ICT-architect – gewerkt bij ASR Verzekeringen. De laatste jaren heeft Sander opdrachten uitgevoerd voor Gemeenten, de Belastingdienst en een grote Pensioenuitvoeringsorganisatie.

Programma
17:00 Koffie
17:30 Implementeren: Holistisch organiseren
18:30 Broodmaaltijd
19:00 Architectuurmethoden
19:30 Implementeren: Holistisch organiseren –vervolg-
20:30 Afsluiting
De lezing wordt gehouden op dinsdag 10 november en vindt plaats op een nader bekend te maken locatie in Groningen.
Entree
Gratis voor Ngi-leden.
Overige belangstellenden 30 euro.

Aanmelden kan tot 7 november via de NGI website. Je ontvangt een bevestiging per e-mail met daarin de routebeschrijving.
http://www.ngi.nl/pageflow/default.asp?pageid=25&cmd=viewevent&event=468&g=0&t=-1&m=-1&j=-1
Contactpersoon voor deze lezing is Joep Sars.