Innovatie

Groningen krijgt derde afvalbrengstation

De gemeente Groningen krijgt een derde afvalbrengstation. Dat is woensdag besloten door het college van B&W. Het station komt op bedrijventerrein De Hoogte aan het Van Starkenborghkanaal. De gemeente verwacht dat er door de komst van het nieuwe afvalbrengstation minder afval gedumpt zal worden en dat huishoudelijk afval beter gescheiden zal worden ingeleverd.


Leestijd: 1 minuut

De bestaande afvalbrengstations, aan de Duinkerkenstraat en de Electronstraat, kunnen de groei niet langer aan. Sinds de opening van het tweede afvalbrengstation zijn de bezoekersaantallen verdubbeld. De nieuwe locatie ligt aan de Van der Hoopstraat 3. Met name voor bewoners van de wijken en dorpen in het noorden en oosten van de gemeente zal het eenvoudiger worden om hun grofvuil weg te brengen.

Meer aandacht voor circulariteit

Bij het derde afvalbrengstation zal er meer aandacht zijn voor circulariteit. Op het terrein komen een kringloopwinkel en bedrijfsruimtes voor demontage, upcycling en reparatie. Dit zal worden geëxploiteerd door Werkpro Goudgoed. Het hele concept is ingericht op hoogwaardig hergebruik van spullen en op het maximaal betrekken van omwonenden en onderwijsinstellingen bij de activiteiten. Daarmee wil de gemeente bijdragen aan het doel om in 2030 afvalvrij te zijn.