Innovatie

Groningen vrijdag hét podium in Nederland voor top-programmeurs

Honderden softwareontwikkelaars uit de hele wereld strijken in Groningen neer om morgen deel te nemen aan een grote conferentie in Forum Groningen over de programmeertaal ‘Python’. Dat is een populaire programmeertaal, en inmiddels een standaard in de wereld van Artificial Intelligence (AI). Met het organiseren van deze internationale conferentie  (‘PyGrunn’) zet Groningen zich op de kaart als innovatiehub, op het snijvlak van softwareontwikkeling en AI.


Leestijd: 1 minuut

Al sinds 2010 is PyGrunn dè Python conferentie van Nederland en trekt jaarlijks vele honderden software ontwikkelaars uit de hele wereld naar Groningen.

Dit jaar zal de 11de editie PyGrunn plaatsvinden en ditmaal in het mooie Forum Groningen. Met ruim 400 deelnemers was de conferentie in no-time uitverkocht en de locatie afgeladen met top-programmeurs. Het Groningse bedrijf Stekz is de drijvende kracht achter de conferentie om professionals bij elkaar te krijgen en het open source gedachtegoed erachter te verspreiden.

Populairste programmeertaal

In een tijdperk waarin technologie onze levens en industrieën transformeert, neemt de rol van programmeertalen toe. Een taal die de aandacht trekt van programmeurs, datawetenschappers en software-ontwikkelaars over de hele wereld is Python.

De populariteit van Python stijgt nog steeds. Grote technologiebedrijven zoals Google, Facebook en Amazon maken uitgebreid gebruik van Python in hun infrastructuur en producten. Python wordt daarnaast veel gebruikt in de financiële sector, de gezondheidszorg, de wetenschap en vele andere domeinen.

“De laagdrempeligheid gecombineerd met brede toepasbaarheid maakt dat Python een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop we software ontwikkelen en problemen oplossen”, aldus Berco Beute, prominent softwareontwikkelaar en CEO van Stekz.

Groningen = Innovatiehub voor AI

Groningen is een belangrijke broedplaats voor Artificiële Intelligentie (AI). Kennisinstellingen, bedrijven en andere organisaties zetten zich al jarenlang samen in voor het ontwikkelen en toepassen van AI in het bedrijfsleven en de overheid. De sponsors van PyGrunn zijn hier een belangrijk, echter nog maar een klein voorbeeld van.

Meer over het programma: https://pygrunn.org/schedule/