Innovatie

Groningse student komt met ‘voetbalclub zonder verplichtingen’

De Groningse jonge ondernemer en student Job Edens heeft een bijzondere voetbalclub opgericht: Ballie, een club zonder verplichtingen. Geen doordeweekse trainingen en wedstrijden in het weekend, maar een avond voetballen met een eigen team.


Leestijd: 1 minuut

Groningse student komt met ‘voetbalclub zonder verplichtingen’
Groningse student komt met ‘voetbalclub zonder verplichtingen’

Edens zag om zich heen dat veel studenten stoppen met voetbal vanwege de vele verplichtingen. Hij kwam toen op het idee van Ballie: een 'voetbalclub' waarbij je kunt voetballen zonder dat je vastzit aan verplichtingen. “Bedenk een teamnaam en speel met je vriendenteam of studententeam op een doordeweekse avond”, zo is het concept volgens de student.

Ballie organiseert laagdrempelige 6 tegen 6- en 7 tegen 7-voetbalcompetities voor studenten, vrienden en bedrijven. “Het is dé oplossing voor studenten en vrienden die geen tijd hebben voor verplichtingen zoals doordeweekse trainingen en wedstrijden in het weekend”, vindt Edens. Aan het einde van elke competitie is er een prijsuitreiking met BBQ.

Ballie Groningen biedt het gehele jaar verschillende competities aan zonder langlopende lidmaatschappen. Inmiddels worden er ook in Leeuwarden en Nijmegen voetbalcompetities georganiseerd.

Ballie Groningen organiseert ook deze zomer een 10-weekse-zomercompetitie voor studenten, vrienden en bedrijven in Groningen. Mocht je willen deelnemen met je team dan kan dit via de website www.ballienederland.nl/groningen.