Innovatie

Hoe ziet het Zernikeplein er na grote opknapbeurt uit?

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt op de Zernike Campus. Zo kreeg het Zernikeplein een compleet niet uiterlijk. Ook op andere plekken is gewerkt aan een flinke upgrade. Hoe ziet de Campus er nu uit?


Leestijd: 1 minuut

Hoe ziet het Zernikeplein er na grote opknapbeurt uit?
Hoe ziet het Zernikeplein er na grote opknapbeurt uit?

Lag het plein voor de vakantie nog compleet overhoop vanwege het verleggen van kabels en leidingen, nu is het opnieuw ingericht met een strakke busbaan en fiets- en voetpaden. Naast het Zernikeplein is ook gewerkt aan de noordzijde van de Zernikelaan, ter hoogte van EnTranCe. Deze plek is voorzien van nieuw asfalt, een parkachtige inrichting en nieuwe fiets- en voetpaden. Alle werkzaamheden zijn onderdeel van het project Upgrade Zernikelaan. Met de upgrade wordt fors geïnvesteerd in de kwaliteit van de openbare ruimte en de verkeersveiligheid van Campus Groningen. “We zijn ontzettend blij met deze snelle vorderingen. Je ziet nu al de contouren van het prachtige hart van Zernike Campus ontstaan”, aldus Annet de Vree, ontwikkelmanager Campus Groningen.

Huidige werkzaamheden
Op dit moment werkt aannemer Koninklijke Oosterhof Holman tussen De Mudden en de Pondematen aan nieuwe fiets- en voetpaden en aan de voorbereiding voor het verleggen van de rijbaan. De Duisenbergvijver, onderdeel van het nieuwe groene hart van de campus, krijgt een prachtige vlonder. Komende winter wordt het park naast de Duisenbergvijver aangelegd en worden ruim 200 bomen aangeplant langs de Zernikelaan.

Gereed medio 2021
In de zomer van 2021 wordt tussen de Kadijk en de Pondematen het laatste deel van de busbaan vernieuwd en het busknooppunt ingericht voor elektrisch rijden. Bij het Willem-Alexander Sportcentrum wordt een tribune en pannacourt gerealiseerd. Daarna is de upgrade van de Zernikelaan afgerond, met een mooie, levendige en veilige Zernikelaan als resultaat.

Zernike Campus
De Zernike Campus is een dynamische omgeving waar onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. De upgrade van de Zernikelaan is een samenwerking van gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Koninklijke Oosterhof Holman.