Innovatie

Into The Great Wide Open krijgt duurzaamheidsprijs uitgereikt tijdens ESNS

De award voor de meest indrukwekkende prestatie op het gebied van duurzaamheid gaat dit jaar naar festival Into The Great Wide Open. De organisatie van het festival ontving de prijs tijdens de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren op Eurosonic Noorderslag in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Into The Great Wide Open krijgt duurzaamheidsprijs uitgereikt tijdens ESNS
Into The Great Wide Open krijgt duurzaamheidsprijs uitgereikt tijdens ESNS

Into The Great Wide Open ziet festivals als een proeftuin, aanjager en podium voor een duurzame transitie naar een sociale en circulaire samenleving. Tijdens de editie van 2022 ging het festival volledig over op herbruikbaar servies, bleef er door afvalscheiding slechts 4.600 kilo restafval over en werden alle reisbewegingen van crew, artiesten en bezoekers gecompenseerd.

De jury sprak zich lovend uit over het festival: “Het collectief dat dit festival organiseert streeft ernaar uiteindelijk een volledig klimaatneutraal en circulair festival te worden. Ze zijn hard op weg. Dit doen ze als lichtend voorbeeld, ja als fakkeldrager, om ook de bredere circulaire transitie in Nederland en de rest van de wereld te helpen aanjagen”.

De IJzeren Podiumdieren zijn vakprijzen. Sinds 1997 reikt de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals de prijs uit. Het zijn zogenaamde peer-to-peer prijzen: professionals kunnen collega’s nomineren, waarna een jury de winnaars uitkiest.

Foto: Ben Houdijk