Innovatie

IT Academy organiseert online sessie over big data en predictive analysis

De IT Academy Noord-Nederland organiseert Op 11 februari alweer haar 14e editie van IT Academy colleges. Deze online editie staat in het teken van big data en predictive analysis. Tijdens deze editie van IT Academy colleges gaat spreker Bart Barnard, docent Software Engineering aan de Hanzehogeschool Groningen, een algoritme trainen aan de hand van een populair gedicht. Wees online welkom op 11 februari vanaf 15.15 uur.


Leestijd: 1 minuut

IT Academy organiseert online sessie over big data en predictive analysis
IT Academy organiseert online sessie over big data en predictive analysis

Tijdens IT Academy colleges: Predictive analysis behandelt Bart Barnard verschillende methodes en technieken om op basis van bestaande data voorspellingen te doen. In deze sessie gaat hij proberen een algoritme te trainen aan de hand van de Duineser Elegieën, een serie van tien elegieën die Reiner Maria Rilke tussen 1912 en 1922 schreef. Hij gaat proberen met behulp van een recurrent neutral network daar een elfde aan toe te voegen.

Tijdens deze sessie krijgen deelnemers de gelegenheid om hun voorkeuren voor synoniemen, woordvolgorde of lengte kenbaar te maken. Deze voorkeuren zullen worden gebruikt als input voor het netwerk. Daarnaast krijgen aanwezigen ruim de gelegenheid vragen te stellen.

De sessie vindt plaats in de week van de Digitale Top. De organisatie van de Digitale Top is in handen van Nederland Digitaal. Tijdens deze week staat het benutten van zowel maatschappelijke als economische kansen van digitalisering centraal. De conferentie vindt in Groningen en online plaats. De organisatie van dit evenement is ook in handen van Noorden Digitaal: een organisatie die de digitalisering van het Noorden wil bevorderen en daar iedereen graag bij wil betrekken.  

Aanmelden
Het college is voor professionals, werkzoekenden en studenten en is gratis toegankelijk. Aanmelden is mogelijk via de website van de IT Academy. Meer informatie over deze online sessie is eveneens te vinden op de website.