Innovatie

Jonge Groningse ondernemers uit Stadskanaal ontwikkelen webwinkel voor barbershops: The Alpha Men

Alles op het gebied van haarstyling, scheren, baardverzorging en huidverzorging is verkrijgbaar bij een landelijke webshop. Bijzonder is dat deze webshop – The Alpha Men – is ontwikkeld vanuit Stadskanaal. En dat gaat prima: het aantal klanten blijft toenemen.


Leestijd: 2 minuten

Jonge Groningse ondernemers uit Stadskanaal ontwikkelen webwinkel voor barbershops: The Alpha Men
Jonge Groningse ondernemers uit Stadskanaal ontwikkelen webwinkel voor barbershops: The Alpha Men

Grote en succesvolle bedrijven komen niet alleen uit de Randstad. Dat bewijzen de jongens van The Alpha Men. Hun webwinkel is gevestigd in Stadskanaal en vanuit daar veroveren ze de harten van tientallen duizenden mannen in heel Nederland. “Klanten reageren vaak verrast wanneer ze ontdekken waar we zitten.”

In 2014 begon Cedric van Dijken The Alpha Men vanuit huis omdat hij merkte dat de gaafste producten alleen bij enkele barbershops in de Randstad verkrijgbaar waren. Zes jaar later zit de shop in een pand van 900m2, een team van negen mensen en hebben ze in 2019 het 100.000e pakket verstuurd. Mannen kopen bij de webshop alles op het gebied van haarstyling, scheren, baardverzorging en huidverzorging. En het aantal klanten blijft toenemen.

Het is niet dat mannen meer ijdel zijn dan vroeger. Sinds de opkomst van de barbier in Nederland is het taboe rondom uiterlijke verzorging voor mannen meer doorbroken. Je kunt nu je haar kammen, een dagcrème gebruiken, je baard onderhouden met een olie en nog steeds de ruigste vent uit de straat zijn. Daarnaast worden mensen in het algemeen meer zelfbewust over hun gezondheid. Uiterlijke verzorging hoort daar voor een groot deel ook bij, want wat je niet wilt eten wil je ook niet in jouw snor of baard aanbrengen. Daarom zie je dat veel producten gemaakt zijn van natuurlijke waxen en vetten.

The Alpha Men speelt daarop in door mannen te inspireren en adviseren. Mannen zijn vaak nog zoekende naar een eigen stijl en een product dat bij hun type huid of haar past. The Alpha Men heeft veel kennis in huis over deze zaken en probeert door middel van persoonlijk advies, informatieve artikelen en bergen aan inspiratie hun klanten te helpen. Komende jaren wil The Alpha Men deze groei flink doorzetten en mannen nog beter kunnen adviseren en inspireren. De kwaliteit en uitstraling van producten staan daarbij altijd op de eerste plaats.

Een van de mooiste vestigingsplaatsen van Nederland, Zuid-Oost Groningen, heeft het ideale klimaat voor groei. “Logistiek gezien is de verbinding met PostNL in Kolham perfect: ze zitten nog geen 30 minuten van ons vandaan. De vestigingskosten zijn laag vergeleken met onze concurrenten in de Randstad, waardoor we kunnen investeren in producten in plaats van vastgoed. Dit samen met een actieve gemeente en een betrokken houding vanuit het onderwijs kiezen wij ervoor om juist hier te blijven.”