Innovatie

Kunstenaar zoekt tijdens NoorderZomerProgramma deelnemers voor spel over pandemie

De Zwitserse kunstenaar Yan Duyvendak zou in april in Groningen gaan werken aan het interactieve spel VIRUS: hoe zou jij omgaan met een wereldwijde pandemie? En toen kwam corona. Nu komt hij met zijn gezelschap alsnog naar Groningen om het spel verder te ontwikkelen en te testen. Compagnie Yan Duyvendak en Noorderzon zijn daarom op zoek naar deelnemers om dit spel te testen. Er zijn twee momenten waar je aan mee kunt doen: 5 of 6 augustus.


Leestijd: 1 minuut

Kunstenaar zoekt tijdens NoorderZomerProgramma deelnemers voor spel over pandemie
Kunstenaar zoekt tijdens NoorderZomerProgramma deelnemers voor spel over pandemie

Hoe loods jij ons door de crisis?
Soms haalt de werkelijkheid je in. Compagnie Yan Duyvendak werkte sinds begin 2019 aan VIRUS, een interactief spel over epidemieën, toen het coronavirus genadeloos toesloeg. De afgelopen maanden hebben meer dan ooit laten zien hoe kwetsbaar onze maatschappij is tijdens een pandemie: culturele evenementen en vluchten waren gecanceld, de internationale handel vertraagt en grenzen gesloten. Paniek lag op de loer en de autoriteiten doen wat ze kunnen. Opeens leven we in Nederland alleen al met 17 miljoen virologen, die allemaal een mening hebben over hoe de epidemie gemanaged moet worden.

Duyvendak, van wie vorig jaar op Noorderzon het interactieve invisible in première ging, zet je voor het blok. Hoe zou jij het doen? Hoe zou je reageren als je verantwoordelijk was voor het sluiten van de grenzen of de scholen? Als jij de middelen moest verdelen? En wat zouden de consequenties zijn van jouw beslissingen? In dit spel maak jij samen met anderen de keuzes en zie je hoe crisismanagement en samenwerken het verschil kan maken tussen een dystopische dictatuur en een vrije wereld.  

Doe mee!
We gaan VIRUS op 5 en 6 augustus testen in de Machinefabriek, Bloemstraat 38. Het spel begint om 19:30 uur en het duurt 120 minuten + nagesprek. Deelname is natuurlijk gratis! Je kunt je alleen opgeven maar ook met vrienden.

Meedoen kan door te mailen naar info@noorderzon.nl. Geef wel even aan op welke datum je mee wilt doen en met hoeveel mensen je komt.