De Food Innovation Hub gaat het platform worden waar kennis wordt gedeeld en krachten worden gebundeld rondom voeding. Ook wordt er een food-agenda gemaakt. Die laat zien welke activiteiten er zijn en welke activiteiten qua netwerk, subsidieaanvragen of kennis meer aandacht nodig hebben. Hiermee wordt de regio sterker, duurzamer en gezonder.
Dit gebeurt met regionale spelers: ondernemers, instellingen, bedrijven, studenten, inwoners en de overheid. Er gebeurt al veel op het gebied van voedsel, leggen Pastoor en Staghouwer uit, maar de werkelijkheid is weerbarstiger en is nog te versplinterd. Pastoor: “Graag zien we dat andere regio’s het ook regionaal gaan oppakken en daarom is het mooi dat ik samen met gedeputeerde Henk Staghouwer de sleutel tot succes in handen mag hebben.”
Tijdens de bijeenkomst werden de aanwezigen meteen aan het werk gezet. In een werkvorm werd dieper ingegaan op welke uitdagingen de aanwezigen zien binnen hun organisatie en werkveld, welke doelen ze hebben en wat ze zelf zouden kunnen veranderen. Hiermee kwam goed naar voren hoe complex het domein voedsel is. Met het ophalen van dit soort informatie en vervolgens de juiste verbindingen te leggen tussen bijvoorbeeld ondernemers of projecten, denkt de Food Innovation Hub een meerwaarde te zijn.
Innovatie
Lancering Food Innovation Hub: platform voor voeding
In het gemeentehuis in Zuidhorn is afgelopen vrijdag, 24 september, de Food Innovation Hub gelanceerd. Dat gebeurde met een werkbijeenkomst en de overhandiging van een grote chocoladesleutel door Elly Pastoor, wethouder gemeente Westerkwartier, aan Henk Staghouwer, gedeputeerde Provincie Groningen. “De sleutel van de Food Innovation Hub en de sleutel tot succes,” aldus Pastoor.
Leestijd: 1 minuut