Innovatie

'Modeslow' bij lancering circulair naaiatelier NAIS

Unieke handgemaakte producten van tweedehands spullen: op donderdag 23 november vindt bij GoudGoed aan het Damsterdiep de officiële lancering van NAIS plaats: een Gronings naaiatelier dat tweedehands stoffen gebruikt om unieke handgemaakte producten te maken zoals shoppers, etuis, kussens en bucket hats.


Leestijd: 1 minuut

De producten van NAIS worden gemaakt door mensen die minder uitzicht hebben op regulier werk. Hierdoor krijgen zij de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Door middel van een modeshow presenteert NAIS zich volgende week aan het Gronings publiek. NAIS spreekt zelf van een ‘modeslow’, omdat ze zich richten op ‘slow fashion’. “Met NAIS laten we zien dat er een duurzaam en stijlvol alternatief bestaat voor de vervuilende mode-industrie”, zegt initiatiefnemer Mirjam Schepel. “Zo proberen we een positieve bijdrage te leveren aan een circulaire economie door het maken van unieke, kwalitatief goede producten van tweedehands stoffen. Daarmee creëren we ook kansen op de arbeidsmarkt voor wie dat kan gebruiken.”

De modeshow is een samenwerking met kringloop GoudGoed Damsterdiep, en wordt gelopen door medewerkers van beide partijen. De modeslow is open toegankelijk en vindt plaats op 23 november vanaf 16:30 uur aan het Damsterdiep 269.