Innovatie

Nieuwe opleiding Data Analyse bij de IT Academy Noord-Nederland

IT Academy Noord-Nederland start in september de opleiding Data Analyse in Groningen. Gedurende dit traject worden de deelnemers opgeleid tot Data Analist. Tijdens de opleiding leren zij om grote datasets te analyseren om zo patronen/ verbanden te herkennen en om hier eventueel machine learning op toe te passen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe opleiding Data Analyse bij de IT Academy Noord-Nederland
Nieuwe opleiding Data Analyse bij de IT Academy Noord-Nederland

Data analyse is het proces van het inspecteren, schoonmaken, transformeren en modelleren van data met het doel om bijvoorbeeld bruikbare informatie te ontdekken die kan bijdragen aan beleidsbeslissingen. Of door hier bruikbare informatie uit te halen en te presenteren aan stakeholders. Het kan dan gaan om data uit een systeem, service of uit prestatie-indicatoren van organisaties. Data analyse wordt zowel toegepast in de zakelijke dienstverlening als in de wetenschap. Inmiddels zijn er veel verschillende methodieken en technieken die gebruikt worden om het vak uit te voeren.

De opleiding Data Analyse start op 15 september en bestaat uit zestien lesdagen, verspreid over vijf maanden. De inhoud van dit traject komt uit de opleiding Data Science van de IT Academy. Data Analyse is een onderdeel van deze opleiding. Op basis van de behoefte uit de markt biedt de IT Academy per september Data Analyse apart aan.

Naast een kick-off bestaat de opleiding Data Analyse uit vier modules, te weten: Databases, Data Visualisatie, Descriptive Statistics en Data Mining.

De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht waar deelnemers zelfstandig aan de slag gaan met een (eigen) dataset om het geleerde toe te passen in de praktijk. Iedere module bestaat uit drie collegedagen.

Meer informatie over de opleiding en het inschrijven is te vinden op de opleidingspagina.