Innovatie

Nieuwe editie opleiding Data Science bij IT Academy Noord Nederland in Groningen

Moderne ondernemingen en instellingen veranderen steeds vaker in door (big) data gedreven organisaties om de business en operationele processen te optimaliseren. Binnen die bedrijven zijn specialisten nodig om die data te kunnen analyseren en te gebruiken. Om aan de vraag naar deze data-specialisten te kunnen voldoen start de IT Academy Noord-Nederland in maart een nieuwe editie van de opleiding 'Data Science.'


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe editie opleiding Data Science bij IT Academy Noord Nederland in Groningen
Nieuwe editie opleiding Data Science bij IT Academy Noord Nederland in Groningen

Maandag 8 maart 2021 start de tiende editie van de opleiding Data Science. De vakken uit deze unieke en technische opleiding worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen en bedrijven.

De opleiding Data Science bestaat uit negen modules. Door middel van hoor-, werk- en gastcolleges wordt het vakgebied eigen gemaakt en wordt al het nodige over de verschillende facetten van Data Science bijgebracht.

Vandaag de dag is de waarde van data revolutionair in de moderne digitale economie. De statistische methoden en het ontdekken van patronen in grote datasets hebben een grote rol in het ontdekken van verborgen informatie en onbekende relaties tussen data. Op basis van deze nieuwe informatie kunnen bedrijven en organisaties met behulp van Data Science innoveren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten, managementinformatie en het verhogen van dienstverlening voor de klant.

Moderne organisaties zijn bezig om hun organisatie te transformeren naar een data gedreven organisatie om de business en operationele processen te optimaliseren. Deze verandering vraagt om een type medewerker met kennis van data intensieve technologieën. Deze rol wordt gedefinieerd als de Data Scientist. Deze rol wordt in het onderzoek van het Horizon 2020 Edison Project als volgt omschreven:

“De Data Scientist vindt en interpreteert data, management grote hoeveelheden data en voegt deze data samen. De Data Scientist zorgt voor consistente data en creëert visualisaties om anderen te helpen om de data te begrijpen. Daarnaast bouwt hij/zij wiskundige modellen, presenteert en communiceert data inzichten en bevindingen aan specialisten en collega’s. Daarnaast adviseert een Data Scientist natuurlijk over oplossingen om de data toe te passen.”

Meer informatie: klik hier