Innovatie

Not Today Corona, Not Today: positief statement voor en door thuisblijvers

Juist in een periode van sociaal isolement is het een moment om niet bij de pakken neer te gaan zitten en nieuwe dingen te bedenken. Maak een positief statement met de kreet Not Today Corona, Not Today. Door gebruik te maken van de hashtag #nottodaycorona kunnen alle positieve initiatieven van thuisblijvers en ondernemers worden gebundeld. Dat is de bedoeling van deze nieuwe campagne.


Leestijd: 2 minuten

Not Today Corona, Not Today: positief statement voor en door thuisblijvers
Not Today Corona, Not Today: positief statement voor en door thuisblijvers

Een speciale website en bijbehorende hashtag geven gratis zichtbaarheid aan positieve initiatieven voor en door thuisblijvers en ondernemers. Via de website kan iedereen snel en makkelijk een social, poster, avatar of logo downloaden om zo herkenbaarheid te vergroten. Via de hashtag worden de positieve initiatieven met anderen gedeeld. 

Het statement
De boodschap “Not Today Corona, Not Today” omschrijft dat het niet nodig is om nu bij de pakken neer te zitten. Juist nu is er ook kans en tijd om nieuwe dingen te bedenken, of dingen net even anders te gaan doen. Het statement luidt:“Not today, not tomorrow – you can never break me. Yes, isolation is necessary. But I refuse to sit and wait for this shit to be over. I can still dream, learn, inspire, write, dare, smile, invent, care, build, and develop. Because this is our time to do our part, create, help, and be even more awesome. So, not today, Corona – not today!”. De boodschap is in het Engels, zodat dit positieve bericht grenzeloos kan worden verspreid. 

Positiviteit delen
Mensen kunnen hun positieve initiatief op de website www.nottodaycorona.nl achterlaten. Op Instagram wordt met de hashtag #nottodaycorona zichtbaar welke positieve ontwikkelingen er juist in deze bijzondere tijd zijn, bij ondernemers en mensen thuis. Door de positieve berichten onder deze hashtag te delen worden mensen geïnspireerd om in mogelijkheden te denken. 

De eerste berichten
Verschillende mensen en ook organisaties in Noord-Nederland hebben al gehoor gegeven aan de oproep, om positief het verschil te maken. Zo ook het noordelijke samenwerkingsverband voor maatschappelijke ondernemers Impact Noord. Zij geven door middel van “Not Today Corona, Not Today” mogelijkheid tot zichtbaarheid aan de impactvolle acties van hun aangesloten ondernemende leden. Naast een aantal horecagelegenheden geeft ook Groningse energiecoöperatie Grunneger Power via “Not Today Corona, Not Today” aan hoe wordt gestart met verschillende duurzaamheidsacties, nu zij zien dat veel mensen naar hen toe komen met vragen over de verduurzaming van hun huis. 

"Not Today Corona, Not Today" hoopt dat, door gezamenlijk een positief statement te maken, we op een betere manier uit de corona-crisis komen. Download het gratis pakket via www.nottodaycorona.nl.