Innovatie

Online Studiekeuze-event Alfa-college op 28 januari


Leestijd: 1 minuut

Online Studiekeuze-event Alfa-college op 28 januari
Online Studiekeuze-event Alfa-college op 28 januari

Jongeren in Groningen die op zoek zijn naar een vervolgopleiding, en die later misschien wel willen werken in Techniek, Welzijn, Zorg, Sport en Bewegen, ICT of Uniformberoepen, kunnen een kennismakingsbezoek afleggen aan het Alfa-college in Groningen. Digitaal uiteraard, en wel op donderdag 28 januari.

Donderdag 28 januari van 18.00 tot 21.00 uur organiseert het Alfa-college namelijk een online Studiekeuze-event waarin alle opleidingen in de schijnwerpers worden gezet. Tijdens het event biedt dit ROC 40 verschillende online mbo-presentaties aan. Docenten van het Alfa-college vertellen alles over de opleiding, laten de school zien en studenten vertellen live over hun ervaringen. Deelnemers van het Studiekeuze-event kunnen al hun vragen direct stellen in een live chat.

“Belangstellenden kunnen online de sfeer proeven en ze krijgen een goed beeld van de opleidingen die we aanbieden. We beantwoorden de vragen van de bezoekers en onze studenten delen ook hun praktijkervaring en praktische vaardigheden”, zegt Karin van der Burg, docent Verpleegkunde bij het Alfa-college.

Aanbod

Het Alfa-college – een christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland – biedt in Groningen opleidingen aan op niveau 1, 2, 3 en 4. Dat zijn opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld Techniek, Welzijn, Zorg, Sport en Bewegen, ICT en Uniformberoepen.

Webinars
Voor de online presentaties kan men aanschuiven om 18.00, 19.00 en 20.00 uur, voorlichtingen volgen van meerdere opleidingen in Groningen en Assen is ook mogelijk.