Innovatie

Partnerbijdrage

Opleiding AI-gedreven Data Professional van start

De mate waarin organisaties Artificial Intelligence (AI) toepassen, zal de komende jaren naar verwachting explosief toenemen. Op basis van ontwikkelingen in de markt en de vraag van organisaties uit Noord-Nederland, gaat daarom de nieuwe opleiding AI-gedreven Data Professional van start in Groningen, bij de IT Academy Noord-Nederland. Het traject kenmerkt zich door thema’s als data-engineering en AI-toepassingen.


Leestijd: 1 minuut

Kunstmatige intelligentie is al bekend van zoekmachines zoals Google en de zelfrijdende auto’s van Tesla, maar tegenwoordig zorgt AI ook voor een transformatie in het werkveld van data professionals. Stukken code kunnen worden geschreven door hulpmiddelen zoals ChatGPT en CoPilot, en in Power BI kunnen binnenkort dashboards volledig door AI worden gegenereerd. Zo ziet het vakgebied van een data professional er nu al heel anders uit dan een jaar geleden. Dataoplossingen kunnen met hoge snelheid worden gerealiseerd.

Opleiding AI-gedreven Data Professional

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding AI-gedreven Data Professional wordt minimaal hbo-werk- en denkniveau verwacht, waarbij enige ervaring of affiniteit met ICT en/of cloudplatformen een pré is. In 14 dagen, verspreid over 4 maanden, worden deelnemers opgeleid tot AI-gedreven Data Professional.

Tijdens de opleiding wordt zowel de essentiële theoretische kennis geleverd om de materie echt te begrijpen als de praktische opdrachten en voorbeelden. De opgedane kennis kan direct toegepast worden binnen de eigen organisatie en kan snel leiden tot indrukwekkende resultaten. De opleiding start op 2 april. Het uitgebreide programma staat verder toegelicht op de opleidingspagina van IT Academy Noord-Nederland.