Innovatie

Plus Ultra op Campus Groningen officieel geopend

Plus Ultra Groningen, het gloednieuwe gebouw van Kadans Science Partner op de Zernike Campus, is donderdagmiddag officieel geopend door wethouder Carine Bloemhoff.


Leestijd: 1 minuut

Plus Ultra op Campus Groningen officieel geopend
Plus Ultra op Campus Groningen officieel geopend

Het pand is gebouwd in opdracht van certificeringsinstelling DNV. Dat bedrijf wilde zich graag vestigen op de Zernike Campus en vroeg Kadans een locatie te ontwikkelen. Dat werd Plus Ultra: een multi-tenant pand, bedoeld voor kennisintensieve en innovatieve gebruikers. Faciliteiten zoals het restaurant, de vergaderzalen en een aantal labs zijn voor gezamenlijk gebruik, met als doel om samenwerking en ontmoetingen tussen gebruikers te stimuleren. 

Innoveren en verbeteren

De naam van het gebouw staat voor ‘steeds verder’, dat een verwijzing is naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. “We geloven dat een plek als deze van grote waarde is voor ontmoetingen en het delen van kennis tussen de partners”, vertelt Johan van Gerven, directeur ontwikkeling bij Kadans. 

Mede daarom faciliteren DNV, Kadans en Campus Groningen het Innolab, een innovatielab in het gebouw dat een gemeenschappelijke faciliteit wordt voor innovatieve startups, spin-offs en scale-ups, om zich te kunnen ontwikkelen op het gebied van duurzame energie.

Het pand is nu dus officieel geopend, maar het was al enige tijd in gebruik. Eind vorig jaar trok DNV al in het pand, iets later gevolgd door onderzoeksorganisatie TNO. Daarmee is bijna de helft van het pand verhuurd. Kadans zegt uit te kijken naar meer partijen die hun intrek nemen in het gebouw. 

Foto: Kadans Science Partner